Ciència

Documenten la reinfecció d’un metge de Palamós

Un metge de l’hospital de Palamós que al març va tenir una infecció entre lleu i moderada pel coronavirus es va reinfectar a l’agost i ara està intubat a l’UCI del Germans Trias de Badalona amb un quadre molt més greu que l’anterior, per bé que el pronòstic és bo i se n’espera la recuperació. Aquest és un dels quatre casos de reinfecció documentats fins ara a Catalunya, un fenomen estrany i que no solia ser greu.

La velocitat de propagació continua baixant

redacció

La velocitat de propagació dels contagis per coronavirus ha baixat de 0,99 a 0,97, un altre senyal que la tendència epidemiològica a Catalunya és favorable: el risc de rebrot ha baixat nou punts més i ara és a 163. Amb tot, encara es manté la tendència creixent pel que fa als ingressos hospitalaris. Els malalts arriben a 810, 142 dels quals requereixen cures intensives. En les darreres hores han mort sis persones.

Les restriccions a Lleida s’aixequen aquest dijous

redacció

Lleida i els sis municipis del Segrià amb restriccions específiques per la Covid-19 deixaran d’aplicar-les a partir del 17 de setembre, després que el Procicat hagi decidit no renovar-les en veure que la situació epidemiològica ha millorat. Així doncs, els bars i restaurants del Segrià ja podran superar el 50% de la capacitat i podran atendre clients a la barra. Això sí, tant a l’interior com a les terrasses, les taules no podran superar les 10 persones i hauran d’estar separades un metre i mig, ja que continuaran vigents les mesures genèriques establertes a tot el país. En canvi, als 19 municipis de la Noguera se’ls renovaran les mesures, com a mínim, set dies més. El Procicat també va aprovar ahir un conjunt de restriccions similars per a Girona i Salt centrades en l’àmbit de la restauració i l’hostaleria, que tindran una vigència mínima de quinze dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia