Educació

Els fills no van a classe a la tarda per exigir horari intensiu

Les famílies de l’escola Vila-romà de Palamós adopten aquesta mesura perquè se’ls havia assegurat que es compactaria la jornada

Aïllats tres grups escolars més a les comarques de Girona

Una vuitantena de famílies d’alumnes de l’escola Vila-romà de Palamós han decidit no portar els seus fills a classe a la tarda per reclamar un horari intensiu. Segons aquestes famílies, la direcció del centre els va comunicar el 28 de juliol la intenció d’aplicar un “horari saludable” que consistiria a compactar la jornada lectiva. La idea va ser ben rebuda per les famílies, però finalment la direcció es va fer enrere a principi de setembre. Diego Carrillo, representant de les famílies, va assegurar a TV3 que veien amb bons ulls aquesta proposta per “minimitzar riscos” de contagi de la Covid-19: “Redueix la mobilitat al 50%, evita les aglomeracions a l’entrada i a la sortida de l’escola i fa que els nens només tinguin contacte entre ells un cop al dia.” Martí Fonalleras, director dels serveis territorials d’Educació a Girona, va assegurar que “en cap cas” es va plantejar a les famílies una jornada intensiva. Segons Fonalleras, la posició dels pares és producte d’una “confusió” arran de la proposta d’un menjador saludable, que finalment ha quedat aparcada. Les famílies continuaran sense portar els seus fills a l’escola a la tarda durant tot el mes de setembre, però descarten allargar la protesta el mes que ve.

Vuit grups confinats

Tres grups escolars més de les comarques de Girona han hagut de ser confinats a causa de la detecció de casos de Covid-19. Es tracta d’un grup de deu alumnes de l’escola Les Mèlies de Vilafant, un grup de dotze alumnes i una professora de l’escola d’art d’Olot i un grup de l’escola Alfons I de Puigcerdà. En el cas d’Olot, un dels alumnes era asimptomàtic i va donar positiu en unes proves PCR realitzades a l’empresa on fa pràctiques.

Amb aquests tres, ja són vuit els casos de grups escolars en aïllament a les comarques de Girona. Fins dimecres s’havien confinat grups dels Maristes, l’escola Taialà i l’institut Santa Eugènia de Ter, a Girona, l’institut de Sant Feliu de Guíxols i l’escola de Forallac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia