Salut

Un 6% dels participants en el cribratge massiu de Girona dona positiu per coronavirus

En tres dies es van fer 3.093 proves, la meitat de les quals corresponen a gent d’entre 16 i 49 anys

El cribratge massiu que es va fer la setmana passada al pavelló de Santa Eugènia de Girona tanca amb un 6% dels participants que han donat positiu per coronavirus. Es tracta de 186 casos asimptomàtics que van fer-se una PCR de forma voluntària i ara han iniciat l’aïllament corresponent. Al llarg de les tres jornades que va durar el cribratge massiu es van fer 3.093 proves i 1.698 (el 55%) corresponen a persones d’entre 16 i 49 anys, que era el públic que es dirigia el cribratge. A més, el 65% dels casos positius detectats durant la prova formen part d’aquest col·lectiu.

La majoria de casos positius tenen assignat el CAP del barri de Can Gibert del Pla com a referència. De fet, el cribratge se centrava especialment als barris de Santa Eugènia i Can Gibert, on s’acumulaven més casos de coronavirus en les últimes setmanes. Tot i així, també hi ha casos d’altres CAP de la ciutat i fins i tot de municipis veïns a la ciutat.

D’entre totes les proves, un 0,23% tenen un resultat indeterminat i per això s’ha contactat amb les persones voluntàries per si volen repetir les proves.

Un 4,44% de positius a Salt

Per altra banda, el cribratge massiu que es va fer a Salt (Gironès) els dies 3, 4 i 5 de setembre va finalitzar amb un 4,44% de positius. En tres dies es van fer 1.352 proves, 60 d’elles van sortir positives. La prova anava dirigida a la població saltenca d’entre 15 i 49 anys i especialment als veïns dels carrers Major, Ramon i Cajal, Marqués de Camps i l’avinguda d’Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia