Societat

Família i amics de Pedro Álvarez demanen a l’Audiència de Barcelona que reobri el cas per l’assassinat del 1992

L’advocat Benet Salellas demana que els Mossos investiguin el crim amb l’actual tecnologia poc abans que prescrigui

Més d’un centenar de persones han demanat aquest divendres al migdia davant de l’Audiència de Barcelona que es reobri la investigació per l’assassinat del jove Pedro Álvarez a L’Hospitalet de Llobregat el 1992. Poc abans que prescrigui el cas, família i amics fan un últim intent perquè la justícia pugui seguir investigant el crim, el principal sospitós del qual és un policia nacional. L’advocat Benet Salellas considera que la tecnologia actual podria permetre obtenir noves proves sobre l’autoria dels fets, i demana que la investigació s’encarregui als Mossos d’Esquadra, ja que la Policia Nacional podria estar influenciada.

Aquest és un pas més en la batalla judicial per a reobrir el cas abans de la seva prescripció definitiva aquest proper mes d’octubre. El recurs de la defensa de la família davant l’Audiència arriba després de no acceptar-se per part del jutjat d’instrucció número 4 de L’Hospitalet de Llobregat, la petició de realitzar noves diligències pericials sobre la bala i altres proves materials. La fiscalia és partidària d’arxivar el cas per prescripció, però l’acusació particular defensa que l’última diligència es va practicar el 28 de setembre de l’any 2000 i, per tant, la prescripció de 20 anys seria aquest proper 28 de setembre, sense comptar el període no hàbil dels mesos de confinament per covid.

Segons la família i la plataforma de suport, el crim continua impune gairebé 28 anys després i els indicis recollits al sumari apunten a una presumpta vinculació del possible autor amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat.

La família de la Verneda sol·licita proves sobre armes, munició i vehicles que, amb les tècniques d’investigació actuals, que podrien aportar noves informacions. Així mateix, es demana a la unitat de balística dels Mossos d’Esquadra que actualitzi els informes que la Policia Nacional va fer en el seu moment.

Així mateix, es demana que l’Institut de balística dels Mossos d’Esquadra actualitzi els informes que la Policia Nacional espanyola va fer en el seu moment. De fet, segons la família i el grup de suport, els investigadors van creure des del començament que els indicis apuntaven clarament a un membre de les forces de seguretat de l’estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona