Salut

Un 6% dels participants en el cribratge massiu a Girona donen positiu de Covid-19

Hi van participar 3.093 persones, 186 de les quals van donar positiu en la prova PCR

Més de la meitat dels assistents tenien entre 16 i 49 anys

Un 6% dels participants en el cribratge massiu que es va fer la setmana passada als barris de Santa Eugènia i Can Gibert de Girona han donat positiu de coronavirus. En total, es tracta de 186 persones de les 3.093 que hi van participar i, de les quals, més de la meitat tenen entre 16 i 49 anys. De fet, aquesta és la franja d’edat a la qual anava dirigida especialment la campanya de cribratge. Un total de 120 de les PCR positives, el 65%, pertanyen a aquest col·lectiu. De fet, el percentatge del 6% suma un punt més si es té en compte la franja d’edat a qui anava dirigida la campanya. La majoria dels positius corresponen a veïns que tenen assignat el CAP de Can Gibert del Pla, tot i que també s’han detectat casos de veïns d’altres barris i de poblacions properes. Es tracta del percentatge més alt que s’ha donat de les tres poblacions gironines on s’ha fet cribratges massius, tot i que també és on hi ha anat més participants.

El cribratge va ser organitzat per Salut i l’Ajuntament de Girona. Dies abans, també es va fer un cribratge massiu a Salt. En aquest cas, es van fer 1.352 proves a la població, amb un total de 60 positius, que representa el 4,44% de la població.. Pel que fa a l’altre cribratge que s’ha fet a la demarcació, a Sant Joan de les Abadesses, el resultat definitiu va permetre localitzar cinc casos positius entre les 1.360 persones que es van fer la prova, cosa que suposa un 0,37% de positius. Aquest cribratge venia motivat per la presència de cinc brots aïllats amb 34 afectats..

Un brot a Sant Pere Pescador

e.c

Deu persones estan afectades per un brot de Covid-19 a Sant Pere Pescador. Només una de les quals està ingressada a l’hospital de Figueres en un estat que no es qualifica de greu, mentre que la resta, positius asimptomàtics, fan l’aïllament de catorze dies al domicili que comparteixen. La majoria dels afectats, a més de compartir habitatge, treballen en la temporada de la collita de la poma a Sant Pere o municipis del voltant. Fonts de Salut confirmaven ahir que es dona el brot per “controlat i contingut”. “Sabíem que poden sortir brots, però amb la temporada de la poma al Baix Fluvià no estem en la mateixa situació que van tenir a Lleida, perquè administracions i pagesos ens vam anticipar”, diu Agustí Badosa, alcalde de Sant Pere Pescador. La temporada de la poma és ara en el punt àlgid i mobilitza un miler de treballadors a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES