Societat

Suspenen la Fira de l’Avet d’Espinelves

L’Ajuntament vol evitar que el poble rebi al desembre més de 60.000 persones

L’Ajuntament d’Espinelves ha suspès la Fira de l’Avet d’aquest any. La raó és evitar les aglomeracions, segons va assenyalar ahir l’alcalde, Joan Manel Claveria (ERC), a l’agència ACN. La fira rep entre 60.000 i 90.000 persones de mitjana a principis del mes de desembre, coincidint amb la festivitat de la Puríssima i la Constitució.

La Fira de l’Avet és una de les cites més importants del calendari nadalenc a Catalunya. Va néixer l’any 1981 per mitjà d’un grup de joves del municipi amb la intenció de recollir diners per fer activitats al poble i enguany hauria arribat a les quatre dècades de vida, ja que s’havia d’organitzar l’edició número 40. Espinelves és un poble d’Osona adscrit, però, a la Diputació de Girona.

“És impossible”

L’alcalde remarca que “és impossible controlar la gent” i garantir el compliment de les mesures de prevenció i distàncies de seguretat. “La gent ens ve a peu, per la carretera i els dies més forts, com el 6 i el 8 de desembre, podem tenir unes 10.000 persones en un dia”, diu Claveria.

La fira, que s’acostuma a fer de l’1 al 9 de desembre, aplega parades amb avets, però també n’hi ha d’altres amb productes artesanals com ara embotits, dolços i formatge. En l’edició de l’any passat, l’organització va convidar els jugadors del Girona i va distingir amb l’Avet d’Or el pallasso Jordi Pesarrodona, que justament ahir va haver d’anar al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia