Salut

Coronavirus

Sanitat notifica 31.428 casos més de Covid-19 i 168 morts

Simón admet que es pot parlar de “segona onada” però no preveu noves mesures al conjunt de l’Estat

El portaveu del ministeri considera que les restriccions aplicades a Madrid són “un pas endavant important”

L’epidèmia de Covid-19 a l’Estat espanyol ha infectat fins aquest dilluns un total de 671.468 al conjunt del territori, 31.428 més que divendres, segons la darrera actualització del ministeri de Sanitat.
Per contra, des de l’últim informe s’ha reduït la xifra dels nous contagis detectats en les 24 hores anteriors, que ha passat dels 4.697 de divendres a 2.957 aquest dilluns, 1.740 menys.
Des de l’inici de la pandèmia han mort 30.663 persones amb el coronavirus, 168 més que a l’anterior informe. També són menys les defuncions registrades els últims set dies, que són 311 aquest dilluns, 121 menys que divendres.

En la darrera setmana hi ha hagut 2.293 ingressos hospitalaris per la Covid-19 (192 menys que divendres) i 185 persones han passat per les unitats de cures intensives en el mateix període (29 menys).

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha reconegut aquesta tarda que “estem davant un increment claríssim de casos”. “No tinc inconvenient en qualificar-lo de segona onada”, ha dit en una roda de premsa a la seu del ministeri per informar de la situació de la pandèmia.
Ha matisat, però, que “no totes les comunitats estan a la mateixa fase, ja que algunes registren descensos de contagis”. Simón ha citat Madrid i Múrcia com les regions on més creix la pandèmia.


"Pas endavant" a Madrid
La Comunitat de Madrid és una vegada més el territori que més casos suma al total, 11.991 més des de divendres, una mica més d’un terç del total, i ja acumula 199.036 casos d’ençà de l’inici de la pandèmia. També és el territori amb més diagnosticats l’últim dia, 794. Aquesta xifra, però, és poc més de la meitat que la de fa tres dies (1.553).

El portaveu de Sanitat ha qualificat de “pas endavant important” les restriccions que ha engegat la Comunitat de Madrid per aturar l’expansió de la Covid-19 al territori, tot i que ha admès que encara cal veure quin serà “l’impacte” de les mesures. Segons ell, el que passa ara a Madrid hauria pogut passar a qualsevol altra Comunitat Autònoma.

s’ha mostrat també “molt satisfet” que s’hagi “escenificat la sintonia” entre la Comunitat de Madrid i el govern espanyol en la reunió entre la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, i el president espanyol, Pedro Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia