Salut

Andorra endureix les mesures preventives per contenir la Covid-19

Aquest dimarts entre en vigor un decret que limita a 2 persones per taula als bars i a 5 als restaurants

Les trobades es restringeixen a un màxim de 5 persones

El govern d’Andorra ha aprovat aquest dilluns un decret de mesures temporals per reforçar la prevenció de la pandèmia de coronavirus que entraran en vigor demà dimarts davant l’increment de casos actius en els últims dies.

L’objectiu del nou decret és reduir la interacció social per protegir el sistema sanitari i alhora assegurar el model d’aïllaments selectius de persones malaltes i contactes de positius, segons un comunicat de l’executiu andorrà.

Des de l’inici de la pandèmia hi ha 1.681 casos acumulats de coronavirus al Principat, dels quals 806 corresponen a l’última onada de la pandèmia. Dels 429 casos actualment actius n’hi ha 6 que continuen hospitalitzats.

El cap de govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, han presentat avui el decret, que tindrà una durada de 15 dies, prorrogables en funció de la pandèmia.

Espot ha destacat que la pressió sobre el sistema sanitari “no és preocupant” però ha defensat que les mesures serviran per anticipar-se i afavorir la política de rastreig i cribratges massius.

En el sector de la restauració queda anul·lat als bars el servei de barra i tant en terrassa com en interiors a la taules només podrà haver-hi dues persones, separades a una distància d’1,5 metres.

En els restaurant el màxim de persones per taula, separades també a 1,5 metres, queda reduït a cinc, el mateix nombre al qual queden limitades les reunions de familiars o amics, excepte quan el nucli convivencial superi aquest nombre.

A comunions, casaments i funerals no hi podran assistir més de 10 persones i als esdeveniments lúdics, culturals, esportius o professionals serà necessari establir protocols per part de les autoritats sanitàries.

Pel que fa als centres esportius, gimnasos o altres activitats físiques, s’anul·len les activitats dirigides a grups i serà obligatòria la mascareta per a qualsevol tipus d’activitat individual.

Es tornen a limitar les visites a pacients i als parcs infantils. I es prohibeix fumar caminant per la via pública, tot i que es podrà fer de manera individual, aïllats i sense moure’s de lloc, entre d’altres mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona