Salut

Illa demana als madrilenys que no surtin de casa si no és imprescindible: “La situació és preocupant”

El ministre de Sanitat respon a la recomanació del president Torra sobre no viatjar a Madrid: “La situació és inestable i les coses canvien en poc temps. Fa unes setmanes era Catalunya, ara Madrid”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, admet que la situació a la Comunitat de Madrid ha demanat als madrilenys reduir la mobilitat al màxim i que no surtin de casa a no ser que sigui imprescindible. Illa ha afirmat que la situació és “preocupant” però espera que les mesures adoptades permetin “estabilitza” la situació i doblegar la corba. En una entrevista a la Cadena Ser, Illa ha dit creu que no és necessari que Madrid demani l’Estat d’Alarma i que el govern espanyol tampoc contempla aquest escenari: “Al juliol es va aprovar un pla de resposta precoç i l’últim escenari seria l’estat d’alarma, ara crec que no procedeix”. El ministre ha evitat criticar si les mesures a la comunitat s’han pres tard i ha defensat l’acord per “establir mecanismes reforçats”. Illa també ha admès que hi ha “pressió” en els hospitals i l’atenció primària però ha dit que l’assistència no està “compromesa”.

Respon a Torra

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha respost a Quim Torra sobre la recomanació de no viatjar a Madrid. En una entrevista a la Ser, Illa ha recordat que “estem en una situació que no és estable i les coses canvien en poc temps”. “Fa unes setmanes era Catalunya, avui veiem que és Madrid i això ens ensenya que d’aquí només en sortirem junts”, ha afegit. En aquest sentit, ha insistit que la situació pot variar en qualsevol moment i que és molt important “no baixar la guàrdia”. El president de la Generalitat va recomanar aquest dilluns no viatjar a Madrid excepte per un cas excepcional i amb mesures de prudència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia