Educació

A l’escola de Mieres no volen dur mascareta

Les famílies consideren que a la mainada d’un poble petit no els cal

Els 31 alumnes de primària de l’escola Finestres de Mieres no van anar a classe dimarts. Les seves famílies ho van decidir per mostrar el seu desacord amb la normativa que obliga els majors de sis anys a dur la mascareta a classe i pel que fet que, després de les dues primeres setmanes lectives, la Generalitat no ha revocat aquesta directriu. Les 12 criatures del cicle infantil –per als quals la mascareta no és obligatòria– sí que van anar a l’escola dimarts.

“Grup estable”

Les famílies mobilitzades demanen la revisió urgent de la normativa per a les escoles rurals, però també per a totes les escoles del país. La petició s’ha tramès en una carta als titulars dels departaments d’Educació i de Salut. Les famílies hi exposen que la mascareta no és necessària en una escola rural com la seva atès que, en ser un poble petit, la mainada són, a la pràctica, un grup estable de convivència. A més, subratllen que ni en els darrers quinze dies ni en els mesos anteriors no s’ha detectat cap cas de Covid-19 a Mieres. En canvi –hi afegeixen–, el fet d’haver de dur la mascareta posada està suposant als alumnes “molèsties i dificultats per a l’aprenentatge i les relacions”. D’altra banda, demanen a la Generalitat que tingui en compte el parer de les famílies a l’hora de prendre mesures en l’àmbit escolar.

Ahir tots els alumnes van anar a l’escola, però les famílies preveuen més accions de protesta si no atenen les seves reivindicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia