Salut

Argimon diu que és “necessari” perimetrar Madrid: “És un nus de comunicacions molt important”

El secretari de Salut Pública diu que “tothom, independentment del color polític que governi, ha pres mesures”

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha defensat aquest dijous que cal restringir la mobilitat a la comunitat de Madrid. “Ens sembla perfecte limitar la mobilitat, perimetrar és necessari”, ha assegurat. “El virus es multiplica i viatja i Madrid és un nus de comunicacions molt important”, ha afegit.

En aquest sentit, ha recordat que “tothom, independentment del color polític que governi, ha pres mesures” en altres comunitats. Per això, ha assenyalat que si bé ha de ser cada territori qui prengui les mesures, cal que les prengui. “Per poder controlar una fase de mitigació has de restringir molt la mobilitat, i no una setmana o dues, algunes”, ha dit citant el cas del Segrià. “Si no prenen decisions tindrem problemes”, ha dit.

A més, ha indicat que justament per no haver de restringir “molt” la mobilitat cal fer accions “graduals” prèviament tenint sempre presents una sèrie d’indicadors.

En tot cas, ha apuntat que si Catalunya no és partidària del document de mesures que Sanitat ha posat sobre la taula per restringir la mobilitat a municipis de més de 100.000 habitants no és tant sobre aquest punt en concret.

De fet, ha argumentat que subscriuen “plenament” les accions recollides en el document i que tots els territoris, Catalunya inclosa, ja les implementen “amb més o menys mesura”. Amb tot, creu que s’ha d’actuar molt abans d’arribar als indicadors epidemiològics especificats en el document. “L’acord s’ha de cenyir només a dir: quan tens uns indicadors molt desbordats toca perimetrar”, ha resumit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia