Salut

Simón defensa que cal incrementar les restriccions a Madrid i demana a la població que respecti les mesures

El director del Centre d’Alertes i Emergències Sanitàries diu que la proposta del Ministeri de Sanitat és “de mínims”

El director del Centre del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha defensat que cal incrementar les restriccions a Madrid i ha demanat a la població madrilenya que respecti les mesures per contenir el coronavirus. “Durant aquesta setmana hem vist que pot haver-hi discrepàncies a l’hora de prendre decisions però jo crec que la població sap quines són les mesures clau”, ha dit aquest dijous en roda de premsa.

Simón ha fet una crida a fer un “esforç” a Madrid per poder “estabilitzar” la pandèmia “entre tots”. Segons el director del CCAES, les mesures proposades pel Ministeri de Sanitat per confinar les poblacions amb més incidència de la Covid-19 són “potents” però “de mínims”.

A partir d’aquesta proposta, cada CCAA pot aplicar més mesures si les considera necessàries. Simón ha esperat que Madrid apliqui les mesures que es van abordar al Consell Interterritorial de dimecres i ha remarcat que els criteris per aplicar-les és per situacions “extremes” i “d’alt risc”, que és el cas de la Comunitat de Madrid.

Simón ha apuntat que en l’àmbit europeu es considera de risc la situació a partir de 50 casos per cada 100.000 habitants i que els confinaments perimetrals s’aplicaran quan sigui de més de 500 per cada 100.000. També ha argumentat que el fet que siguin perimetrals permet evitar un “impacte excessiu” en l’àmbit socioeconòmic.

El director del CCAES ha dit que el Ministeri de Sanitat proposarà més criteris comuns per a tot l’Estat i que el document aprovat dimecres s’ha de seguir desenvolupant perquè hi hagi un marc més comú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia