Societat

Lloret de Mar ha rebut un 60% menys de viatgers a l’estiu

L’ocupació turística ha estat del 45%, la meitat que l’any passat

Un 40% més de turistes de l’Estat a l’agost

El turisme ha estat un dels sectors més castigats per la pandèmia, i Lloret de Mar ho ha pogut comprovar. Segons dades de Lloret Turisme, a l’estiu –els mesos de juliol i agost– el municipi va rebre 172.067 viatgers, un 60% menys que en el mateix període de l’any passat (429.639). “Estem tranquils per la feina feta, però ha estat una onada que no podíem controlar”, afirma l’alcalde, Jaume Dulsat (Junts).

L’ocupació turística –majoritàriament hotelera– ha estat del 45% entre l’1 de juliol i el 31 d’agost. “L’any passat, per exemple, va ser del voltant del 91%”, recorda l’alcalde i regidor de Turisme.

Treball de preparació

Els responsables municipals i de Lloret Turisme consideren que el treball de preparació previ a l’estat d’alarma ha contribuït a amortir el cop. “No hem deixat de tenir programació cultural i el públic de proximitat s’ha interessat més per les activitats a l’aire lliure.” Dulsat assegura, a més, que mesures com ara el control de l’aforament a les platges i la formació per a personal del sector van significar més de 187 milions d’impactes en mitjans d’arreu del món. Afirma que equivaldria a una campanya publicitària valorada en dos milions.

Sense la majoria de visitants d’arreu del món, a l’agost hi va haver un increment del 40% del nombre de turistes de l’Estat espanyol, indica la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan. A l’agost van arribar 113.089 turistes a Lloret: 75.903 residien a l’Estat espanyol, 25.382 a l’Estat francès, 2.264 a Bèlgica, 1.099 al Regne Unit i 1.077 a Itàlia, entre altres destinacions.

L’agost també va ser el mes del festival Som de Mar, amb el qual l’àrea de Promoció va buscar un nou segment de visitants. Els vuit concerts als jardins de Santa Clotilde van rebre 3.600 visitants. En tres espectacles es van esgotar les entrades.

LA XIFRA

703.325
pernoctacions
hi va haver a Lloret del gener a l’agost. En el mateix període del 2019, n’hi havia hagut 4.375.708.

Més pernoctacions que a Barcelona

Els efectes de la Covid-19 ja es van notar per Setmana Santa. A Lloret van perdre entre el març i el juny mig milió de viatgers i dos milions de pernoctacions. “L’estratègia de segmentar més l’oferta, amb el turisme esportiu, també s’ha vist afectada”, diu Dulsat. A l’agost Lloret (404.076) va tenir més pernoctacions que Barcelona. Va ser la tercera ciutat de l’Estat, rere Maspalomas (Canàries) i Benidorm.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS