Societat

700.000 persones ateses a Catalunya durant l’alarma

Les peticions d’ajuda a entitats socials es van triplicar per motius alimentaris i doblar per qüestions d’habitatge

Les entitats socials del país van atendre unes 700.000 persones que necessitaven ajuda per cobrir les necessitats bàsiques durant els tres mesos que va durar l’estat d’alarma. Les sol·licituds d’aliments es van multiplicar per tres i les relacionades amb l’habitatge, per dos, segons dades que la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya va fer públiques ahir.

L’entitat, que agrupa 33 federacions i més de 3.000 entitats socials que treballen per reduir la pobresa i les desigualtats, reclama que s’actuï amb celeritat per pal·liar les conseqüències de l’impacte social de la pandèmia, “les que tenim ara i les que vindran”. La Taula del Tercer Sector considera que la recuperació depèn d’“unes polítiques públiques que garanteixin els drets socials i oportunitats per a les persones més vulnerables, amb l’objectiu de posar fi, d’una vegada per totes, al cercle de la pobresa”.

Segons la plataforma, el coronavirus “ha empitjorat” les condicions de vida de les persones que abans es trobaven en una situació de vulnerabilitat, a la qual ara s’ha afegit més població. En aquest context d’agudització de la crisi i amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, la Taula ha engegat una campanya per evidenciar que pobresa i Covid-19 “s’han convertit en un nou binomi”.

La Taula recorda que a Catalunya hi ha “una pobresa crònica i estructural que no es mou del voltant del 20%” i alerta que la pandèmia ho està agreujant perquè la pèrdua de la feina “està abocant més persones a la pobresa i l’exclusió”. A Catalunya hi ha unes 150.000 persones afectades per un ERTO i més de 100.000 s’han quedat sense feina des de la pandèmia.

Els col·lectius més afectats per la pobresa són els nens (un de cada tres és pobre), les dones (tenen més contractes parcials i cobren un 20% menys que els homes) i els immigrants (tenen treballs més precaris i el 50% viuen en situació de pobresa). La meitat de les llars monoparentals són pobres, i un 80% tenen una dona al capdavant de la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Trobada de la Comissió de relacions entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS