Salut

Puig vol aplicar el toc de queda al País Valencià fins al 9 de desembre

El president lamenta que el Consell Territorial no hagi consensuat la mesura i diu que anirà “fent camí”

Encarrega a l’advocacia de la Generalitat i Salut que preparin el decret, que limitaria la mobilitat de la mitjanit fins a les sis del matí

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que prepara un decret per limitar la mobilitat al País Valencià de les dotze de la nit i sis de la matinada. El toc de queda estaria vigent fins al 9 de desembre.

En una roda de premsa després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, Puig ha lamentat que el conjunt de les autonomies no hagi consensuat aquest mesura. Davant d’aquest escenari ha avançat que el País Valencià prendrà “les seves decisions”. Ha desitjat que finalment les comunitats acordin la restricció però ha indicat que la seva comunitat esperarà la resta “fent camí”.

En aquest sentit, ha explicat que ha encarregat el decret a l’Advocacia del govern autonòmic i a la Conselleria de Salut. Tan bon punt el tinguin redactat l’enviarà al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià perquè hi doni el vistiplau.

Puig ha defensat que un dels objectius és arribar al Nadal amb la “millor situació sanitària possible” tenint en compte l’augment de l’activitat comercial que tradicionalment hi ha en aquelles dates.


Sobre la tria de la franja horària per al toc de queda, ha subratllat que és en aquestes hores quan s’han detectat “situacions no permeses que disparen els contagis”. És per això que el toc de queda afectarà tota la població a excepció de les persones que vagin a treballar o que hagin d’atendre urgències sanitàries o persones dependents.

La mesura busca “limitar el principal focus de contagi”, que Puig ha situat en les reunions de caràcter social, els botellons o les festes privades. Segons ell, aquests esdeveniments “finalment acaben essent molt perjudicials per al conjunt de la societat”.

El president ha assegurat que la restricció de la mobilitat nocturna té tres objectius: Frenar el virus i protegir la salut, evitar prendre mesures més dures i restrictives en les properes setmanes i arribar a les setmanes prèvies a Nadal en “la millor situació sanitària possible” davant l’augment de la mobilitat i de l’activitat comercial d’aquestes dates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia