Societat

BBVA Asset Management dona més de 145.000 euros a quatre ONG amb seu a Catalunya

BBVA Futur Sostenible ISR és un fons d’inversió solidari que té el compromís de donar anualment un 25% del total de la comissió de gestió a projectes solidaris

La Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya, la Fundació Pequeño Deseo de Barcelona, l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida i Scouts MSC (Moviment Scout Catòlic), amb seu a Barcelona, s’han alçat amb quatre dels vint premis en la segona convocatòria de la gestora de fons BBVA Asset Management (AM), compromesa a donar el 25% del total de la comissió de gestió del fons BBVA Futur Sostenible ISR a projectes solidaris.

La donació d’aquest any, que es repartirà entre vint projectes a tot l’Estat, és d’1,2 milions d’euros. Cadascuna d’aquestes ONG rebrà 37.090 euros.

La Coordinadora Síndrome de Down de Catalunya destinarà la donació al projecte No és no. Lluita contra la violència cap a dones amb discapacitat intel·lectual, amb accions educatives, preventives, per abordar situacions d’assetjament, abús i agressió sexual. La iniciativa beneficiarà 228 dones d’entre 14 i 30 anys.

La Fundació Pequeño Deseo destinarà els 37.090 euros a millorar la qualitat de vida de 53 nens d’entre 4 i 18 anys amb malalties greus o cròniques –i, per extensió, de les seves famílies–, que són tractats en hospitals de Catalunya –Vall d’Hebron, Sant Joan de Déu, Sant Pau, Germans Trias i Pujol, Can Ruti, Parc Taulí i Aragó.

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics, a Lleida, oferirà un programa complet de prevenció i neurorehabilitació per a més de 250 persones gràcies a la donació.

Finalment, el projecte Inclusió social de nens i nenes desfavorits a través de l’escoltisme de Scouts MSC té com a objectiu facilitar i fomentar la inclusió social de 3.000 nens i joves d’entre 6 i 21 anys d’entorns vulnerables perquè puguin accedir de manera senzilla i segura a activitats educatives de temps lliure a través dels grups scouts de tot l’Estat.

BBVA Futur Sostenible ISR és un fons d’inversió solidari que té el compromís de donar anualment un 25% del total de la comissió de gestió a projectes solidaris. Al tancament del 2019, aquest producte va aconseguir un patrimoni sota gestió de 967 milions d’euros, de manera que l’import de la donació generat sobre el patrimoni del fons va ascendir a més d’1,19 milions d’euros.

Així, BBVA Futur Sostenible va ser el producte mixt ISR (inversió socialment responsable) amb majors entrades netes de patrimoni l’any passat i un dels deu fons d’inversió espanyols que més van captar el 2019. En l’àmbit europeu, va ser també un dels 20 fons d’inversió socialment responsables amb més subscripcions netes, situant-se al número 13 del rànquing. A més, el producte d’inversió va ser triat com el millor fons solidari dels premis Expansión-Allfunds als millors fons d’inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia