Salut

El cribratge massiu d’avui i demà a Palafrugell, a punt

Preveuen completar 2.000 proves entre la població resident i asimptomàtica d’entre 30 i 60 anys al pavelló municipal

La taxa de risc es conté, però els contagis afecten l’1,4% de la població

La pista annexa al pavelló esportiu de Palafrugell va quedar ahir habilitada per començar a rebre avui (de 10 h del matí a 14 h i de 15 h a 19 h del vespre) veïns interessats a participar en el cribratge massiu per detectar casos encara no diagnosticats de Covid-19. Treballadors del municipi i sanitaris van supervisar els preparatius al recinte, per ordenar accessos i sortides amb distàncies garantides i optimitzar els circuits per completar les 2.000 proves PCR previstes, que dissabte s’acabaran de fer en els mateixos horaris.

La intenció és que els testos facin aflorar casos asimptomàtics entre el 20% de la població de 30 a 60 anys, 10.439 habitants dels 23.174 del padró local. Totes aquelles persones que presenten simptomatologia o hagin estat contactes de pacients positius no han d’acudir al cribratge massiu, sinó que seran programats des de l’atenció primària i els Gestors Covid en un circuit paral·lel. L’alcalde, Josep Piferrer, destacava ahir: “S’ha frenat el creixement exponencial de contagis, però els números continuen essent massa alts, molt preocupants.” Hi ha hagut 193 casos en els darrers set dies –309 en les dues darreres setmanes– i una incidència mitjana de 1.393 contagis per cada 100.000 habitants. L’índex de risc ha davallat de més de 2.600 punts a 1.932 ahir.

Altres municipis tocats

Un dels focus detectats de contagi a Palafrugell va ser un casament multitudinari, per bé que el CAP assenyalava Ràdio Capital a principis de setmana, que només ha estat origen d’una dotzena de contagis. Altres dels focus s’atribueixen a un partit de futbol i a contagis en aules, amb diversos grups confinats en la darrera quinzena a l’escola Pi Verd i els dos instituts. I d’aquí la importància del cribratge, amb el 27% de les PCR positives que s’han fet en les darreres setmanes.

A la comarca, la situació de risc es manté elevada a Sant Feliu de Guíxols, però en paral·lel a Palafrugell també s’ha agreujat força a Torroella de Montgrí (102 contagis en els darrers dies) i la Bisbal d’Empordà (85).

Picabaralla per les ordenances per al 2021

El govern local de Palafrugell (ERC, Som Gent del Poble i JxCat) ha aprovat unes ordenances municipals de continuïtat que el portaveu del PSC, Juli Fernández, critica “com si durant l’any 2020 no hagués estat afectat per la pandèmia” i els descomptes, exempcions i bonificacions introduïts sobre la marxa, a l’abril d’enguany. Fernández va alertar que la taxa de desocupació podria vorejar el 25% i molts petits negocis tancaran. L’alcalde Piferrer defensava ahir que no han pas apujat tributs, però que en mantenen els imports per un criteri de “prudència” amb les finances municipals, perquè encara no se sap si la crisi es mantindrà o empitjorarà –escenari en el qual rebaixarien novament taxes– o es mitigarà i deixarien perdre mig milió d’euros necessaris per assegurar el funcionament del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona