Societat

Els actes de Sant Narcís es cancel·len al segon dia

anul·Lació ·

La reduïda programació cultural oberta dimecres a la nit se suspèn des d’avui per les noves restriccions per la Covid-19

El dia de Sant Narcís, ahir, ha estat l’única jornada amb una mica de pes, amb actes infantils, concerts i la missa pontifical a Sant Feliu

La suspensió afecta tant els actes presencials com els virtuals

Les noves restriccions decretades ahir pel govern català han obligat Girona a suspendre la ja reduïda programació d’activitats de Sant Narcís a partir d’avui. Els actes, que van començar dimecres al vespre i s’havien d’allargar fins diumenge, hauran tingut, doncs, una durada d’un dia i mig, amb només la jornada d’ahir, la del patró, Sant Narcís, com a punt una mica àlgid. Els altres dos dies forts –dins d’una programació ja molt reduïda per la pandèmia de la Covid-19– havien de ser els dos del cap de setmana. Ahir, com cada any per Sant Narcís, hi va haver portes obertes a diversos museus de la ciutat i també, és clar, la missa pontifical de Sant Narcís a la basílica de Sant Feliu (vegeu peça). També era un dels dies amb més activitats familiars o infantils de la programació d’aquest any i hi van haver dos concerts a l’Auditori: el de La Principal de la Bisbal al migdia i el de Doctors Prats, al vespre, en el que es va convertir en l’últim acte que s’ha pogut fer.

Suspensió d’actes

L’Ajuntament de Girona va anunciar oficialment ahir, poc després de les vuit del vespre, en un comunicat, la suspensió de “totes les activitats culturals, incloses les programades per Sant Narcís”, seguint les noves restriccions de la Generalitat. La suspensió afecta no només els actes presencials sinó també les activitats que ja s’havien programat de manera virtual arran de la pandèmia. En aquest sentit, el vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, va voler remarcar que “s’ha treballat fins a darrera hora perquè tots els concerts, actes culturals i populars es poguessin fer a través de streaming, però finalment no ha estat possible davant les circumstàncies”. Ayats va deixar clar que se suspenia l’activitat però que treballaran “per reprogramar els actes tan bon punt sigui possible”. Per la seva banda, l’alcaldessa, Marta Madrenas, en una entrevista a Girona FM, va remarcar la feina de les entitats per adaptar els actes i va entendre la seva “frustració”. Va subratllar sobretot “el moment molt difícil que vivim” i va insistir que és clau “prioritzar la salut, l’educació i el dinamisme econòmic”. I va fer de nou una crida als ciutadans a ser responsables com en la primera onada: “S’està fent molt més dur però confio en la responsabilitat de tots. Ho tornarem a fer.”

A banda dels actes de Sant Narcís, també s’han suspès la resta d’activitats culturals i les competicions esportives, excepte l’esport professional. A més, des del consistori estaven acabant d’analitzar ahir al vespre les mesures per poder aplicar-les a partir d’avui –quan entren en vigor– a tots els serveis públics municipals.

El bisbe insta els polítics a no pensar electoralment

El bisbe de Girona, monsenyor Franscesc Pardo, va aprofitar l’homilia de Sant Narcís per recordar les víctimes de la Covid-19, reflexionar sobre la importància de la fe en temps de pandèmia, i llançar un missatge clar als polítics: “La finalitat i perspectiva no és pensar en les properes eleccions, sinó, sobretot, en el dia a dia de les persones. No es pot confondre l’aritmètica electoral amb la democràcia.” El bisbe, que va assenyalar que l’habilitació del Palau de Fires per als sensesostre era un exemple d’acció pensada cap a la ciutadania, va recordar que cal “exercir el poder amb humilitat, responsabilitat i conviccions ètiques”. També va defensar “la llibertat dels pobles i dels grups humans per prendre decisions”, en clara referència al dret a decidir.

Més enllà de la política, l’homilia va estar centrada a destacar la importància del projecte cristià en temps de la Covid-19, en què hi ha “ferides obertes pel sofriment i la deshumanització” i es viu “amb temor al contagi, enyorats de la normalitat de les relacions socials, preocupats per la situació política i alhora, potser, dubtant sobre Déu i el seu amor”. Monsenyor Pardo va basar l’homilia a explicar que el projecte cristià té l’amor com a base, és una proposta “de salut humana plena”, d’amor als altres (“tan important en el moment actual”, va dir), i que confereix ”sentit a la vida”.

El bisbe va obrir i tancar la missa –que es va fer amb un aforament de només 150 persones i mascareta generalitzada– demanant la protecció de sant Narcís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC