Societat

Es frena l’afluència massiva de turistes i segons residents a la Cerdanya

El peatge del túnel del Cadí, pràcticament sense cotxes i amb la circulació d’alguns camions i furgonetes

Les primeres hores de confinament municipal de cap de setmana s’han viscut amb tranquil·litat en punts com ara Bellver de Cerdanya, un dels municipis que habitualment acull segons residents i visitants. Segons han explicat diversos comerciants de la població, gran part dels clients que han atès aquest divendres eren veïns de la localitat o persones que hi tenen casa i porten mesos vivint-hi allà aprofitant el teletreball. Tot i això, asseguren que a darrera hora de la tarda d’aquest dijous van notar que hi havia més trànsit a les carreteres. Una imatge que contrastaria amb la que presentava el peatge del túnel del Cadí (C-16) aquest divendres, pràcticament sense cotxes circulant-hi i amb el pas d’alguns camions i furgonetes.

Maria Forcadell, dependenta de la Carnisseria Cal Quera de Bellver de Cerdanya, ha explicat que l’ambient que es veu al carrer és tranquil i que ha notat que “als llocs d’aparcament no es veuen cotxes”, el que li fa pensar que aquest cap de setmana hi haurà poca gent al municipi. A més, ha dit que venen d’una situació de diversos caps de setmana amb molta afluència de persones i on es veien cues per entrar als establiments de la població.

Per la seva banda, Eva Vaquer, dependenta del Forn Pous de Bellver de Cerdanya, ha explicat que tot i que hi ha una mica de gent de fora, als comerços se’n veuen més persones que hi viuen tot l’any a la localitat. En aquest sentit, ha detallat que molts dels segons residents que hi ha són persones que fan teletreball i fa mesos que viuen al municipi, tot i reconèixer que “algun més s’ha escapat” tot just abans de l’aplicació del confinament municipal de cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia