Salut

L’esport, platges i parcs, alternatives dels veïns de les ciutats al confinament perimetral

Trànsit sota mínims i controls de mobilitat sense incidències el primer cap de setmana de confinament perimetral municipal

El confinament perimetral de municipis el cap de setmana ha portat que molta gent hagi decidit sortir a passejar i fer esport per les zones verdes de les ciutats. Les noves mesures del govern també s’ha notat a les carreteres amb trànsit sota mínims i controls de mobilitat a diferents punts.

Els parcs i l’esport s’han convertit en un bon aliat dels veïns de les ciutats catalanes que, a causa del confinament, no han pogut marxar de cap de setmana. El bon temps també ha afavorit que la gent hagi sortit al carrer malgrat les circumstàncies de la covid-19. En general, la població compleix les mesures de seguretat i, en el cas de Barcelona, fonts del consistori asseguren que no han detectat cap incidència i que l’aforament als parcs no s’ha desbordat. El front marítim, per exemple, ha registrat una ocupació d’un 30% aquest dissabte al matí.

Dissabte amb trànsit sota mínims a la xarxa viària i amb controls de mobilitat sense incidències a l’àrea metropolitana de Barcelona. Dos dels dispositius policials per comprovar el compliment del confinament municipal de cap de setmana s’han dut a terme aquest matí al peatge de la C-32 a Sitges (Garraf) –per part de Mossos d’Esquadra- i a la sortida 24 de la Ronda Litoral al Fòrum –per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona-. La pràctica totalitat dels conductors circulen amb el certificat d’autoresponsabilitat per així justificar el motiu del trajecte. Durant la nit de divendres, els Mossos han detallat que han aixecat un total de 417 actes, més del doble de les habituals (170) , la gran majoria per incomplir la restricció de mobilitat.

Girona

El confiament perimetral de Girona ha fet caure de manera important el trànsit d’entrada i sortida de la ciutat aquest dissabte. Els controls dinàmics que ha fet la Policia Municipal han servit per comprovar com el nombre de vehicles als accessos de Girona era menor al d’un dissabte habitual i no s’han hagut d’imposar moltes sancions. De fet, la majoria de conductors entraven a Girona amb el justificant o bé amb el paper de l’empresa si estaven treballant. Aquest és el cas de l’Antoni Subirats que tornava de cuidar la seva mare de 99 anys o de la Belén Gonzàlez que venia de la feina. A tots dos els agents de la policia gironina els ha aturat a l’entrada de Pont Major, en un dels prop de 90 controls previstos aquest cap de setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona