Societat

opinió

Recordar el difunt

Un Tots Sants diferent i amb menys afluència de gent perquè les visites s’han repartit entre setmana

Els cementiris de la demarcació han viscut un Tots Sants amb menys afluència de gent que altres anys. Això ha estat possible perquè molta gent, seguint les recomanacions que s’han anat fent des de l’administració, ha avançat la visita al cementiri al llarg de tota aquesta setmana. A la majoria de cementiris, els accessos eren lliures, hi havia un circuit marcat d’entrada i sortida i no es permetia perllongar l’estada més de 30 minuts, i en molts es recomanava evitar grups més grans de dues persones. A les entrades, en tots hi havia a disposició del públic el gel hidroalcohòlic i a cada cantonada, cartells recordant que s’han d’utilitzar mascaretes i que la distància mínima de seguretat per evitar contagis de Covid-19 és d’un metre i mig. I en la majoria dels cementiris, els bancs estaven precintats per evitar que la gent s’estigués massa estona al recinte.

Al cementiri municipal de Girona, durant tot el dia hi va haver gent. Famílies de tres i quatres persones, parelles i fins i tot persones soles que van aprofitar la visita per netejar els nínxols (treure herbes, netejar els vidres, canviar les flors...) però també van utilitzar l’estona per meditar i per estar més a prop de la persona perduda. També hi havia qui aprofitava per passejar, perquè ahir el cementiri net i amb moltes flores lluïa de veritat. I per qui no hagués pensat a portar les flors de casa, davant la porta d’entrada hi havia dues parades on es podien comprar tota mena de muntatges florals tant naturals com artificials.

A diferència d’altres anys, ahir no hi va haver problemes per trobar aparcaments ben propers a l’entrada o la sortida del cementiri municipal de Girona.

Aquest any la Covid-19 ha provocat un increment de la mortalitat i els acomiadaments als difunts es van haver de fer en un aforament molt i molt limitat i molta gent no hi va poder assistir. Per tant, el Tots Sants d’aquest any ha estat especial per a molta gent i una oportunitat de poder acomiadar la persona estimada o de fer-ho en les condicions que haurien volgut. Així ho explicaven ahir la Maria, que hi havia anat a portar dues roses a una amiga a qui encara no “havia pogut dir adeu”, i l’Estefania, que acompanyada de la seva família arreglava el nínxol de l’àvia que s’ha mort aquests dies, també de Covid.

A Blanes, asseguren que al llarg de tots aquests dies el cementiri municipal ha tingut una major afluència de públic, especialment durant el cap de setmana. L’Ajuntament havia recomanat a la ciutadania que, per evitar aglomeracions, no esperés el cap de setmana per visitar les sepultures dels seus difunts. A diferència d’altres municipis, en què es va limitar el temps d’estada al recinte, a Blanes les entrades i sortides es van regular amb controls. Pel que fa als bancs i seients, a Blanes estaven reservats tan sols per a persones que, per la seva edat o dificultat de mobilitat, haguessin de fer-ne ús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES