Salut

Robot per fer 3.000 PCR al dia a la regió

El laboratori clínic territorial de l’ICS Girona analitzarà un 50% més de proves diàriament

El laboratori clínic territorial de l’ICS Girona té, des d’ahir, capacitat per analitzar fins a 3.000 proves PCR diàries de Covid-19, gràcies a l’adquisició d’un nou robot Panther d’última generació. Al setembre, l’ens ja va incorporar noves màquines per augmentar la capacitat d’anàlisis, i aleshores va passar de fer-ne un miler al dia al juliol a poder-ne assumir fins a 2.000, una xifra que ara creix un 50% més.

Cal tenir present que des de la setmana passada s’ha incorporat un nou mètode de determinació de presència del virus amb els tests ràpids antigènics, que es fan als CAP i hospitals. Aquests tests s’utilitzen per a persones simptomàtiques i contactes estrets, i permeten obtenir el resultat en 15 minuts.

Tot i això, en l’estat actual d’evolució de la pandèmia, el volum de peticions diàries de PCR ha crescut notablement i, en els darrers dies, el laboratori clínic territorial està rebent unes 3.000 mostres diàries que cal processar. Tot plegat havia provocat un alentiment en els resultats, que podien trigar un mínim de 48 hores a obtenir-se. Amb la posada en marxa del nou Panther, que també suposarà la incorporació d’un nou tècnic de laboratori, s’agilitza tot el procés, s’assumeixen més proves i s’escurçarà el termini d’obtenció de resultats.El laboratori processa mostres diagnòstiques del coronavirus de tota la regió sanitària –dels hospitals Dr. Josep Trueta, Santa Caterina, Palamós, Figueres, Olot i Campdevànol (Blanes i Calella les deriven a Barcelona)–, d’altres hospitals i centres de salut complementaris i també de tota l’atenció primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia