Societat

L’ACNUR i l’OIM reclamen “voluntat política i una resposta coordinada” a la crisi migratòria a les Canàries

Els responsables de les dues organitzacions visitaran la zona per analitzar l’increment de les arribades

Les responsables a l’Estat espanyol de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) i l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) reclamen “voluntat política” i una “resposta coordinada” per solucionar la crisi migratòria a les Canàries.

En un comunicat conjunt, l’OIM i l’ACNUR informen que faran una missió conjunta a la zona per valorar la resposta a la situació actual i identificar i desenvolupar col·laboracions i suport institucional.

Segons les dues organitzacions, les arribades “es poden gestionar a través de polítiques solidàries i amb un enfocament de drets humans”. Amb tot, admeten que la pandèmia suposa “un repte addicional” tenint en compte l’elevada vulnerabilitat de les persones que arriben, moltes dones i nens.

Del 16 al 18 de novembre, la cap de la missió de l’OIM a Espanya, María Jesús Herrera, i la representant de l’ACNUR, Sophie Muller, es reuniran amb les autoritats, institucions i organitzacions de la societat civil que treballen sobre el terreny. A més, visitaran diversos espais de rebuda dels immigrants i refugiats que arriben a Canàries.

Les dues agències de les Nacions Unides destacaran que cal treballar en l’àmbit de la rebuda de les persones, la identificació dels seus perfils i necessitats, així com de les necessitats de protecció internacional quan sigui necessari. A més, destacaran la necessitat de treballar aspectes vinculats a la lluita contra el tràfic de persones, la vulneració de drets humans i llibertats fonamentals de totes les persones, independentment del seu estatus migratori.

Moltes de les persones que arriben ara a les Canàries fugen de la violència de la regió del Sahel o de Costa de Marfil. D’altres també marxen per les extremes condicions de pobresa, la inseguretat alimentària, o els efectes de la pandèmia i el canvi climàtic. Segons les dades de les dues agències, més de 16.000 persones han arribat a les costes canàries fent una travessia des de l’Àfrica per l’Atlàntic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia