Societat

Els centres comercials reivindiquen poder obrir

Es perden les vendes del Black Friday i l’inici de la campanya de Nadal, claus per recuperar-se

 El comerç de proximitat està content per l’obertura dels bars i augura una bona temporada d’hivern

Cara i creu de les botigues de proximitat per un cantó i dels centres comercials per un altre. El pla de reobertura d’activitats decretat pel govern ha satisfet la majoria dels comerciants, sobretot del petit comerç, que veu com podent obrir la restauració fins al toc de queda, a dos quarts de deu del vespre, les botigues en sortiran molt beneficiades i creixerà el nombre de compradors. Els qui tenen establiments dintre dels centres comercials, per contra, es consideren molt perjudicats i donen per perdut el Black Friday, la setmana que ve, que és l’inici de la campanya de Nadal, la més forta de l’any i clau per poder-se recuperar. Opinen que el tancament dels centres comercials fins al segon tram, el 7 de desembre, “afavorirà la venda per internet” i serà una altra estocada per a molts establiments.

Ahir, per mostrar el seu rebuig, operadors i treballadors de botigues de centres comercials es van concentrar a l’Illa Diagonal per reivindicar la reobertura immediata. A través d’un comunicat, Barcelona Oberta, l’Associació Catalana de l’Empresa Familiar del Retail, Comertia i l’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials demanen a la Generalitat poder obrir i reivindiquen la total seguretat dels seus espais, que “compleixen amb els més estrictes protocols de seguretat”.

L’obertura dels bars i restaurants fins al vespre, i no fins a les cinc de la tarda com s’havia dit en un primer moment, ha tranquil·litzat el comerç, que ho veu imprescindible perquè la gent tingui ganes d’anar a comprar. “Que la gent pugui anar a prendre alguna cosa fins al vespre animarà les vendes i el Black Friday d’aquest any serà molt bo perquè la gent té ganes de comprar”, diu Joan Carles Calbet, president de la Unió d’Entitats de Retail de Catalunya (Retailcat). Calbet també valora molt positivament que pugui obrir tot el comerç al marge de les seves dimensions, i no considera la imposició d’una capacitat del 30% gaire problemàtica. Retailcat preveu “una bona campanya de Nadal” i augura una lenta però segura recuperació dels establiments de barri. “Fora del centre de la ciutat, les botigues de proximitat dels barris i de les localitats perifèriques estan contentes de la resposta que està donant la gent”, assegura. Comprèn el malestar dels centres comercials però entén que “el que la Generalitat no vol són aglomeracions: que la gent s’acumuli als pàrquings, a les escales mecàniques. No vol tant moviment.”

LA FRASE

Que els bars estiguin oberts fins al vespre animarà les vendes del comerç de proximitat
Joan Carles Calbet
president de retailcat

Foment critica el boicot d’Ada Colau a Amazon

Foment del Treball qualifica les declaracions de l’alcaldessa Ada Colau d’“impròpies, inadequades i populistes” i reclama un “equilibri” entre el comerç electrònic i el comerç tradicional.

Guix demana que es despolititzi la gestió de la Covid

L’exsecretari de Salut Pública Joan Guix fa autocrítica, alerta de la precarietat del sistema sanitari i demana que no s’acceleri la desescalada, més coordinació i que es despolititzi la gestió de la Covid.

Risc penal per als ministres Illa i Iglesias

El diputat Vidal Aragonès adverteix als ministres Salvador Illa i Pablo Iglesias que afrontaran possibles accions “penals” si no compareixen a la comissió d’investigació sobre residències que presideix.

Assessors fiscals demanen la rebaixa d’impostos

L’Associació d’Assessors Fiscals (ACAT) qualifica les ajudes a les empreses de “pobres” i reclama “la rebaixa o flexibilització d’impostos i ajuts per a les empreses que hagin mantingut l’estructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona