Salut

Pfizer demana autorització als EUA per distribuir la seva vacuna per la via d’urgència

El fàrmac per prevenir la Covid-19 es podria començar a subministrar a la població de risc al desembre

El Regne Unit avança en el procés per donar llum verd al seu desplegament

La farmacèutica Pfizer i la seva sòcia alemanya BioNTech han demanat avui a l’agència del medicament dels Estats Units (FDA, Food and Drugs Administration) que autoritzi d’urgència la distribució de la seva vacuna contra la Covid-19, que ha demostrat fins a un 95% d’eficàcia a les prove clíniques preliminars, i que es podria subministrar a la població de risc al desembre.

L’FDA haurà de revisar almenys dos mesos les dades de resposta dels voluntaris a la vacuna, així com certificar la seva seguretat en nens, persones grans i racialment diverses, però tenint en compte la urgència de la situació n’hi podria haver prou amb algunes setmanes perquè la primera vacuna nord-americana contra la Covid-19 estigui disponible.

El conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla, ha subratllat avui que no hi ha temps a perdre, una vegada els EUA han superat el quart de milió de morts per la pandèmia, a més de sumar 200.000 infeccions i 2.000 morts diàries, un nivell que alguns experts ja qualifiquen de “crisi humanitària” en la primera potència mundial.

“La nostra feina per lliurar una vacuna segura i efectiva no podria ser més urgent quan continuem veient uns augments alarmants en la xifra de casos de Covid-19 a tot el món. La sol·licitud als EUA representa una fita crítica en el nostre viatge per presentar una vacuna al món”, ha defensat.

Pfizer i l’alemanya BioNTech treballen en paral·lel per fer avançar els processos d’aprovació de la vacuna amb els reguladors d’Austràlia, Canadà, Japó, Regne Unit i la Unió Europea (UE),

“Com a companyia localitzada a Alemanya, al cor d’Europa, les nostres interaccions amb l’Agència Europea del Medicament (EMA) són particularment importants i els proveïm dades com a part del procés e revisió continua”, ha indicat Ugur Sahin, conseller delegat de BioNTech, que aporta la seva tecnologia d’ARN missatger que utilitza la vacuna.

Londres espera distribuir-la al desembre

Efe

El govern del Regne Unit ja ha demanat aquest divendres a l’agència reguladora britànica (MHRA) que analitzi la vacuna de Pfizer per poder també començar a subministrar-la al desembre als grups més vulnerables i a partir de gener a la resta de la població.

El ministre de Salut, Matt Hancock, ha explicat en roda de premsa que Pfizer ha començat a enviar-los les dades requerides pel regulador independent i completarà la informació els propers dies.

“Si el regulador aprova una vacuna, estarem a punt per començar la vacunació el proper mes i el gruix del desplegament [arribarà] amb l’any nou”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia