Societat

L’Aran demana coordinació entre la Generalitat i França en l’aixecament de les restriccions de mobilitat

Les relacions amb l’Estat francès tenen un pes important en l’economia de la Val

El Conselh Generau d’Aran està preocupat per les restriccions de mobilitat a la frontera francesa i l’impacte que aquestes limitacions tenen sobre l’economia de tota la Val, i de manera especial al Baix Aran.

El govern aranès ha fet arribat aquest neguit a representants del govern de la Generalitat i de l’Estat, i ha demanat coordinació entre la Generalitat i l’estat francès en l’aixecament de les restriccions de mobilitat.

El conseller del govern aranès, Francès Boya, ha posat de relleu la “preocupació” dels territoris com és el cas de l’Aran que depenen de les relacions transfrontereres. Boya ha recordat que la frontera hispanofrancesa està oberta, però el confinament domiciliari vigent a l’Estat francès i el tancament perimetral de Catalunya no permeten la mobilitat habitual.

El conseller Amador Marquès ha explicat que han fet arribar aquesta inquietud també a la diputació de Lleida. Marquès, que també és diputat a la diputació lleidatana, ha demanat que el govern “harmonitzi el cessament dels confinaments perimetrals amb el de la mobilitat dels ciutadans francesos”.

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha reiterat el suport del seu govern al teixit empresarial aranès. Al mateix temps, ha defensat “la necessitat de respectar les mesures establertes per les autoritats sanitàries i ser responsables per a aconseguir baixar el risc de rebrot al territori” i “poder aconseguir així el tercer tram del Pla d’obertura de la Generalitat el dia 21 de desembre, amb el qual s’aixecaria el tancament perimetral de Catalunya”.

De moment encara no s’han fet públiques les mesures oficials ni la data exacta de la desescalada a l’Estat francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia