Societat

Una cinquantena de comerciants es concentren a La Maquinista per exigir la reobertura dels centres

“Estem a la UCI”, alerten els empresaris del sector del ‘retail’

Defensen que ampliar el ventall d’opcions de compra evitaria aglomeracions i evitaria la fallida de molts negocis

Una cinquantena de treballadors i empresaris del sector retail s’han concentrat aquest dilluns al recinte de La Maquinista de Barcelona per exigir a la Generalitat la reobertura dels centres comercials.

Sota els lemes Volem obrir, Obrir o morir i Comerç segur, els manifestants han defensat que ampliar el ventall d’opcions de compra evitaria aglomeracions i, alhora, salvaria molts negocis de la fallida. Segons dades facilitades per les diferents associacions, els centres comercials de Catalunya generen 35.000 llocs de treball directes i uns altres 35.000 indirectes.

“Ara que s’acosta el Black Friday i Nadal necessitem vendre; hi ha molts llocs de treball en joc i nosaltres estem a l’UCI”, ha comentat el gerent de la joieria Fina García, Francesc Casanoves.

I és que per empresaris com Casanovas, el tancament dels centres comercials suposa un cop molt dur pel negoci. “De les 20 joieries que tenim, 17 es troben a centres comercials de Catalunya”, explica. “Això vol dir que més del 80% de la nostra facturació està tancada durant els quinze dies més importants de l’any”, afegeix. Casanoves explica que la campanya del Black Friday i Nadal representa el 20% dels seus ingressos anuals.

En la mateixa situació es troba el gerent de la Base Benito Esports, Benito Garcia. Aquest propietari recorda que, malgrat els tancaments dels últims mesos, ha hagut de seguir pagant impostos, despeses ordinàries i lloguers. “Si no ens deixen obrir per Nadal, no salvem el negoci”, ha lamentat.

Garcia creu que el tancament de centres comercials és una decisió que s’ha pres des del “desconeixement” i demana a la Generalitat que els locals puguin obrir. “Som molts petits i mitjans empresaris que estem patint (...) ja hem fet una gran inversió en mesures de protecció, però si volen donar-nos més directrius, les complirem”, assegura.

També opina el mateix l’encarregada de la botiga Koroshi de La Maquinista, Sonia Plaza, per a qui els mesos de novembre i desembre representen gairebé un 30% dels ingressos anuals. Plaza veu grans incongruències en la normativa i defensa que la reobertura dels centres comercials reduiria el nombre de contagis perquè “hi hauria menys gent concentrada al carrer”. “No entenem que es pugui anar a grans magatzems de vuit plantes a comprar roba, però que després la gent no pugui venir a la meva botiga”, assenyala.

La concentració d’aquest dilluns ha rebut el suport de 64 marques comercials i sis de les principals associacions de comerciants de Catalunya i l’Estat. Es tracta de Comertia, Barcelona Oberta, Eurelia, l’Associació Nacional de Centrals de Compra i Serveis (ANCECO), Amicca i l’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA