Societat

Fecasarm insisteix en revisar els aforaments de bars i restaurants de manera individualitzada

La patronal creu que les restriccions són “arbitràries”

Acusa la Generalitat “d’ignorar i discriminar” l’oci nocturn

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha reiterat aquest dimarts la necessitat de revisar individualment els aforaments de bars i restaurants i ha lamentat que les restriccions dictades per la Generalitat siguin “arbitràries”. En un comunicat, la patronal del sector considera que no es poden aplicar aquestes restriccions –del 30% als interiors en el primer tram i del 50% en el segon- segons el tipus de de llicència si el que és important és la distància de seguretat i la ventilació, i aposta per una visita tècnica a cada local ja que amb aquests criteris alguns es podrien omplir fins al 70% o 80%. D’altra banda, Fecasarm ha acusat la Generalitat d’ “ignorar i discriminar” l’oci nocturn.

“El que està clar és que establir per a totes les activitats el mateix límit d’aforament sense atendre a la seva configuració o mesures de seguretat existents és quelcom del tot arbitrari i això afecta a la supervivència de molts locals”, ha assenyalat el president de Fecasaram, David López, que proposa que la revisió “cas per cas” podria anar a càrrec de les Entitats Ambientals de Control acreditades (EAC) o bé de Protecció Civil.

Segons els càlculs de la Fecasarm només un 60% de les activitats de la restauració han reobert de moment tot i que un 20% més ho farà en els propers dies i de cada al cap de setmana esperant una major afluència de públic. La patronal situa la restricció horària, l’aforament interior i el tancament perimetral de cap de setmana com els principals obstacles per reprendre l’activitat.

Amb tot, Fecasarm ha reclamat que el toc de queda s’endarrereixi fins a es onze de la nit i que els caps de setmana els locals puguin tancar a la una de la nit; eliminar el tancament perimetral en titllar-lo d’il·legal i que es puguin reobrir la resta d’activitats recreatives musicals.

En aquest sentit, apunta que el sector de l’oci nocturn és “el gran oblidat” en aquesta pandèmia i urgeix a posar en marxa de cara al pont de desembre les proves pilot de tests ràpids perquè els locals puguin començar a obrir perquè sinó “molts no arribaran vius a al vacuna degut a la manca d’ajudes econòmiques”.

“Si aquesta fórmula s’implementés, molts locals podrien arribar a celebrar fins i tot la nit de cap d’any, amb una prova prèvia molt econòmica, fiable i amb resultat en 15 minuts tot oferint un entorn segur als seus assistents però, malauradament, no hi ha diàleg amb Salut fet que demostra que no existeix cap voluntat política per fer-ho possible”, lamenta el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas. De moment, es calcula que el 80% de les empreses del sector estan en fallida i que les pèrdues acumulades sumen 3.300 milions d’euros, a més de la supressió de 30.000 llocs de treball directes i més d’indirectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona