Societat

Protecció Civil desactiva el pla Ventcat però manté l’alerta per acumulació de pluges

El telèfon 112 ha rebut més d’un centenar de trucades, la majoria per inundacions o incidents de trànsit

Protecció Civil desactiva el pla Ventcat, però manté l’alerta per acumulació de pluges. El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 19.00 h d’aquest dissabte 102 trucades per 73 incidències relacionades amb les pluges, cap d’aquestes de gravetat. La majoria han sigut per inundacions, risc estructural o bé incidents de trànsit. Per comarques, s’han rebut 24 trucades des del Tarragonès, 19 del Barcelonès i 10 des de la Selva. D’aquestes trucades a emergències, els Bombers de la Generalitat han atès 76 avisos relacionats per la pluja entre les 8 del vespre d’ahir i les set de la tarda d’avui. Principalment, per baixos inundats, neteja de calçades on s’hi havien acumulat pedres i fang, i retirada d’arbres i branques.

Tot i això, Protecció Civil manté l’alerta del Pla INUNCAT per acumulació de pluges per la situació del cabal dels rius, que és superior a l’habitual als rius Ter, Freser, Ges a Torelló, a l’Onyar a Riudellots de la Selva i a la riera de Gotarra.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha informat que, a conseqüència de les pluges acumulades a la capçalera de la conca del riu Ter, ha augmentat el cabal de sortida de l’embassament de Susqueda a 43 metres cúbics per segon. El cabal desembassat del riu al Pasteral, ha passat dels 30 als 40 metres cúbics per segon. A més, el cabal del riu entre Ripoll i l’embassament de Sau és molt superior a l’habitual i es poden veure afectats punts baixos i de creuament de la llera del riu.

A causa del vent no s’han produït incidències destacables, tot i això s’han registrat cops de més de 70 quilòmetres per hora en punts com el Santuari de Queralt o el Port de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia