Salut

Transparència dóna 10 dies a Sanitat per a donar els noms de comitè d’experts

El Consell de Transparència i Bon Govern (CTBG) ha ordenat al Ministeri de Sanitat que reveli, en un termini de 10 dies, els noms del comitè d’experts que van assessorar el Govern per a gestionar la pandèmia, perquè considera que no es vulnera el dret a la protecció de dades.

Així consta en la resolució d’aquest mateix dilluns —contra la qual el govern espanyol encara podria recórrer davant els Jutjats Centrals del Contenciós-Administratiu de Madrid—, en la qual el Consell de Transparència i Bon Govern dóna la raó al reclamant que va exigir la identitat d’aquests experts als quals va al·ludir el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en una compareixença el passat 6 de maig.

Aquell dia, Simón va rebutjar donar el nom i els cognoms dels integrants del grup d’experts de la desescalada per a evitar que els tècnics sofrissin “pressions” i poguessin “treballar en llibertat”.

Però per a Transparència, “que es facin públics els noms, cognoms i el número dels experts pertanyents a la Direcció General de Salut Pública que van fer aquesta funció no solament no atempta contra les dades personals dels afectats, sinó que contribueix al control de l’activitat pública i al fet que els ciutadans coneguin el procés de presa de decisions rellevants en matèria de salut pública, màximament en situacions extraordinàries” com aquesta.

El CTBG, que censura el retard per part de Sanitat a donar resposta al reclamant, creu que no s’ha d’aplicar “el límit de la protecció de dades” invocat per l’administració perquè es tracta de dades “merament identificatives relacionades amb l’organització, el funcionament o l’activitat pública de l’òrgan requerit”, amb el que “preval el dret d’accés a la informació pública”.

La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha eludit valorar la resolució de Transparència en la roda de premsa en la qual ha informat de l’evolució de la pandèmia: “vam tenir coneixement d’ella per registre fa deu minuts, l’estem estudiant, i el ple de la Comissió de Recursos Humans es reunirà demà”, ha respost en ser preguntada per això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia