Societat

Societat

Un testimoni protegit situa l’acusat Driss Oukabir a Alcanar

Un testimoni protegit, d’origen francès, va ratificar ahir, en el judici a l’Audiencia Nacional pels atemptats de Barcelona i Cambrils, que va veure el juliol del 2017 l’acusat Driss Oukabir al xalet ocupat d’Alcanar que els joves de Ripoll havien convertit en una fàbrica d’explosius i que va explotar la nit del 16 d’agost i l’endemà, i on oficialment es certifica que hi van morir l’imam Abdelbaki es-Satty i Yousef Aalla.

Oukabir és acusat de col·laborar amb grup terrorista per haver donat la seva documentació per llogar la furgoneta amb la qual Younes Abouyaaqoup va atropellar mortalment quinze persones a la Rambla i en va ferir un centenar.“Hi anava quasi cada dia i es posava a dormir fora, a la terrassa”, va dir el testimoni. La defensa d’Oukabir ha consistit a portar amistats que diuen que no va a la mesquita i que beu alcohol per demostrar que no té idees radicals.

A més, dos testimonis, també francesos, que estiuegen a Alcanar, van explicar ahir que una furgoneta sense llums es dirigia al xalet la nit de l’explosió i que en va marxava d’una de forma ràpida després de l’esclat, interpel·lats per l’advocat Agustí Carles, de l’acusació de Javier Martínez i altres. La investigació no ho ha aclarit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia