Societat

Desarticulat un grup criminal que havia segrestat un home a l’Alt Maresme per sostreure-li 50.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 2 de desembre passat tres homes i una dona de nacionalitat espanyola, argentina i russa amb edats compreses entre els 19 i els 49 anys, com a presumptes autors dos d’ells d’un delicte de segrest, robatori amb violència, lesions, danys i els altres dos un delicte de salut pública i defraudació del fluid elèctric.

La matinada del 7 d’agost van segrestar un home de 31 anys a l’Alt Maresme quan anava cap a casa. Va ser assaltat per dos homes amb armes de foc i la cara tapada i el van obligar a agafar el seu vehicle, el van portar fins a un descampat on li van sostreure totes les joies i objectes de valor i li van demanar diners si volia tornar a casa.

Els autors l’insistien que volien 50.000 euros i la víctima va veure que l’única opció era donar-los els diners que tenia a casa. Llavors va telefonar a la seva parella per demanar-li que els diposités a l’entrada de la casa.

Posteriorment el van dur fins a una casa aïllada on el van tenir tota la nit en una habitació a les fosques. Finalment va ser alliberat l’endemà en una zona boscosa de Vallgorguina i la víctima va demanar ajuda a una família que es va trobar per la zona.

En el decurs de la investigació es va poder fer un seguiment del recorregut que hauria realitzat el vehicle de la víctima la nit del segrest, donar veracitat als fets i identificar els presumptes responsables.

El dia 2 de desembre es va realitzar un dispositiu policial amb entrades simultànies a Canet de Mar, Palafolls i Malgrat de Mar que va possibilitar la detenció dels autors.

A més, en una de les entrades es va localitzar una plantació amb 215 plantes de marihuana, bàscula de precisió i defraudació del fluid elèctric.

Els quatre detinguts han passat aquest dissabte 5 de desembre a disposició judicial del Jutjat d’Instrucció 2 d’Arenys de Mar que ha decretat presó per a dos dels autors del segrest, llibertat amb càrrecs per a un altre i llibertat per a la dona.

L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot