Societat

Sis investigats en la causa judicial per la mort de l’os Cachou, on ja han pres declaració fins a quinze testimonis

La jutgessa de Vielha que porta el cas de la defunció del plantígrad aixeca parcialment el secret de sumari

La causa judicial oberta en relació a la mort de l’os Cachou, localitzat el 9 d’abril passat a Les (Val d’Aran) per una patrulla d’Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran compta amb sis investigats, entre ells un funcionari d’aquest cos que va ser detingut el 19 de novembre i posteriorment va quedar en llibertat amb càrrecs.

A més, fins a quinze persones ja han declarat com a testimonis i no es descarta que aquest nombre i el d’investigats s’ampliï, segons han detallat fonts judicials.

La jutgessa de Vielha que porta el cas ha aixecat parcialment el secret de sumari, tot mantenint-ne una part perquè podria afectar una altra investigació independent a la de la mort de l’os.

Tot i que en un primer moment es va apuntar a l’atac d’un altre os com a possible causa de la mort de Cachou, el jujtat de Vielha va obrir diligències prèvies el 6 de maig passat i, tres dies més tard, va acordar el secret de sumari.

Durant aquests mesos, a banda de les declaracions d’investigats i testimonis, també s’han rebut informes científics i la necròpsia de l’animal, entre d’altres.

Segons detalla l’interlocutòria de la jutgessa d’instrucció, un cop s’ha pres declaració a la majoria dels investigats, entre ells el funcionari que va ser detingut, i es va fer un registre per analitzar les proves que poguessin ajudar a esclarir els fets, ja no hi ha motius que fonamentin el manteniment del secret de les actuacions.

A més, al document també s’indica que han decaigut les intervencions telefòniques, les quals s’investigaven en una peça separada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia