Societat

Palau-solità arreplega 12,5 milions d’un segon repartit

Una administració del municipi despatxa deu sèries del 06095, que també cau a Lleida, Barcelona i Vallirana

Badalona esgarrapa 2,5 milions, però el gros de números premiats queda sense vendre

El segon premi del sorteig de la grossa de Nadal, el 06095, va deixar rastre entre diversos punts de la geografia catalana, tot i que, de tots, el més afavorit va ser Palau-solità i Plegamans. L’administració de loteria número 1 d’aquest municipi del Vallès Occidental va vendre deu sèries del número premiat, que en total van suposar una picossada de fins a 12,5 milions d’euros. “Els diners revertiran en el poble i ajudaran a superar aquesta situació complicada”, exposava l’alcalde, Oriol Lozano, poc després de conèixer la bonanova, en declaracions recollides per l’agència ACN.

Com es va poder veure en molts altres indrets assenyalats per la sort, la pandèmia va fer que en aquest punt de venda ahir no es poguessin reproduir les imatges clàssiques i tradicionals d’aglomeracions, abraçades i cava brollant amunt i avall. Aquest any, no és el que toca. Així, tot just uns pocs curiosos s’hi van acostar, per comentar que el premi havia estat molt repartit. Entre les comptades referències de potencials afortunats, hi havia la d’una perruqueria de la zona que se n’hauria quedat alguna sèrie per fer-ne participacions, que després van ser venudes a cinc euros. Es dona el cas que el 06095 no és un número que aquesta administració tingui cada any, sinó que era fruit d’un intercanvi.

Badalona va ser un altre dels epicentres del sorteig. En aquest cas, les presses inherents a voler donar la bonanova com més aviat millor van fer que inicialment s’informés que l’administració situada al centre comercial Màgic, a tocar del Palau Olímpic, havia venut quinze sèries del segon, premiades cadascuna amb 1.250.000 euros. En total, doncs, 18,7 milions. Una tamborinada de diners que amb el pas dels minuts, però, es va convertir en pluja, ja que en realitat, d’aquestes quinze sèries, únicament se n’havien venut dues, i la resta havien estat retornades. Les restriccions que fins no fa pas gaire pesaven sobre els establiments instal·lats en grans superfícies, com és el seu cas, arran de la Covid, han estat un llast en aquest sentit. “Vam obrir el dia 14 passat, després de vuit setmanes tancats, i dilluns vam intentar vendre una mica de tots els números que teníem per donar algun premi”, exposava el Miquel, un dels copropietaris, que reconeixia que té un sentiment “agredolç” per aquest volum de devolucions.

A Lleida, l’administració número 6 va repartir 1,25 milions del 06095, en principi també molt repartit entre els clients, habituals i esporàdics, de l’establiment. “Sé que els diners queden aquí a prop”, vaticinava el seu responsable, que el 1996 ja va donar el primer premi del sorteig de Reis i el 2017, el cinquè del de Nadal. Una sèrie és el que també es va despatxar a Vallirana, al Baix Llobregat, concretament a l’administració 1 del municipi, situada al carrer Major, 548. La seva propietària, Asunción Pallarola, va explicar a Efe que els deu dècims venuts es van distribuir “un per un” per finestreta, i que va ser un dels primers números que van tenir per vendre. A l’administració de loteria 128 de Barcelona, al carrer Segre del barri de Sant Andreu, també es va repartir una sèrie d’aquest segon premi. “Està molt bé, això de repartir un premi en un any tan difícil; encara ho estic assimilant”, destacava Carol Vicent, responsable del negoci, que també es mostrava especialment complaent perquè la fortuna hagués somrigut, essencialment, a veïns de l’entorn.

LA XIFRA

18,75
milions
d’euros va repartir el segon premi a Palau-solità i Plegamans, Badalona, Lleida, Vallirana i Barcelona.

Un bar de Cornellà escampa el cinquè

A l’administració de loteria 28 del barri de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, es van repartir fins a 25 sèries –en total, 1,5 milions d’euros– del cinquè premi, que va correspondre al 86986. Fins a vint d’aquestes sèries, es van vendre al bar Nou Somni de Cornellà de Llobregat, situat davant mateix del centre comercial Splau i del camp de l’Espanyol. Els que el regenten ahir no van voler parlar, però sí que ho va fer el propietari del despatx de loteria, Marcos Ruz, que va explicar ahir que el número premiat prové d’una administració d’Albacete amb la qual cada any s’intercanvien dècims. “Sempre ens intercanviem números –hi va afegir–, però aquest any encara ho hem fet més, perquè amb la pandèmia la gent no ha pogut viatjar i a molts clients els feia il·lusió tenir dècims d’altres llocs del país.” Cada any, allà on toca la rifa, és gairebé tradicional fer tota mena de suposicions sobre qui o quins han estat els afortunats. Quant a això, Ruz va vaticinar que eren de la zona. “Aquest és un barri molt treballador, on la gent ho està passant malament”, va reblar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia