Societat

Tradició amb retocs

Els organitzadors del pessebre vivent de Maçanet de la Selva mantenen l’espectacle, amb límit d’aforament i reserva prèvia

S’han eliminat escenes teatralitzades i degustacions per al públic

Des del 1975, i gairebé de manera ininterrompuda, l’associació del pessebre vivent de Maçanet de la Selva manté la flama per les festes de Nadal. Aquest any, tot i les restriccions per la Covid-19, l’entusiasme per muntar les escenes i tenir-ho tot enllestit ha superat els obstacles. A partir d’avui (dia de Nadal), al bosc de Can Garriga hi haurà divuit escenes en un recorregut de poc més de mig quilòmetre.

Si a Breda, Brunyola o Fontcoberta i Vilavenut –aquest any el fan plegats– han gravat escenes i oferiran el pessebre en vídeo durant aquests dies, a Maçanet l’han volgut mantenir de manera presencial. Serà un dels pocs llocs de Catalunya on es farà. “L’opció fàcil era no fer-ho, però ens agrada, i aquí a bosc, a l’aire lliure, el podem fer”, explica el portaveu de l’associació del pessebre vivent de Maçanet, Albert Batallé.

En contacte amb la federació catalana des de l’agost, l’entitat ha hagut de fer retocs: “Sabíem que hauríem d’adaptar el pessebre al que hi ha ara, i l’aforament ha de ser controlat, limitat i amb entrada prèvia.” En el total de les escenes, hi haurà una quarantena de figurants, i un màxim de sis en cadascuna.

Hi haurà tres sessions per dia –a les 19 h, a les 19.30 h i a les 20 h– i caldrà tenir entrada prèvia en paper o al mòbil. La tarifa general és de 5 euros i per accedir amb cotxe fins al lloc on hi ha l’espectacle caldrà mostrar l’entrada. El dia de Nadal comença l’espectacle i continua els dies 26 i 27, i l’1 i el 2 de gener.

Els organitzadors preveuen un màxim de 60 persones per sessió. Els assistents hauran de dur mascareta i el recorregut es farà en vint minuts i d’acord amb els grups de convivència. Perquè no hi hagi aglomeracions, els grups aniran sortint de manera esglaonada. Per reduir el risc de contagi, s’han eliminat dues escenes teatralitzades. Tampoc no hi haurà la foguera al final del circuit en què s’oferia brou, ni degustació de productes en l’escena del mercat, on es podia tastar pa amb vi i sucre o bé pa amb oli i sucre.

Al pessebre de Maçanet –explica Batallé– l’afavoreix el fet que és un recorregut “exterior, sense escenes al nucli urbà, que obligaria a tallar el pas”. Evitant les aglomeracions i amb l’entrada a la mà abans d’accedir a l’escenificació, els organitzadors confien que es podrà desenvolupar amb normalitat. Altres anys, el dia de més públic “hi havia unes 500 persones, quan a altres pessebres més grans n’hi solen anar unes 3.000”. L’entitat té el suport de l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia