Societat

Protecció Civil alerta de l’arribada de “temperatures molt baixes”

La sotsdirectora de l’agència d’emergències, Imma Soler, demana prudència a la ciutadania i recomana “no sortir de casa si no és necessari”

Una dotzena de carreteres continuen tallades com a conseqüència de les nevades i una cinquantena és obligatori l’ús de cadenes

La sotsdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Imma Soler, ha alertat de l’arribada de “temperatures molt baixes” i ha demanat prudència a la ciutadania.

El temporal Filomena va a la baixa però encara poden haver-hi precipitacions a les Terres de l’Ebre, al Camp de Tarragona o al sud de Ponent. És per això que, en una entrevista al canal 3/24 ,Soler ha recomanat “no sortir de casa si no és necessari” i vigilar per no “impedir” el pas dels vehicles que estan treballant arreu del país.

Protecció Civil assegura que s’està treballant per resoldre les incidències ocasionades pel temporal, com els prop de 2.400 abonats de diferents municipis que continuen sense llum.

Pel que fa als centres educatius i la represa del curs escolar prevista per aquest dilluns, Soler ha recordat que ja hi ha diverses comarques que no disposaran de transport escolar. Un fet que demà estarà supervisat també pel departament d’Educació.


Una dotzena de carreteres tallades
Aquest diumenge a la nit es mantenen les complicacions de circulació amb 12 vies tallades i una cinquantena de trams en els quals és obligatori circular amb cadenes. La demarcació més afectada és la de Tarragona amb 7 carreteres tallades. La C-44 Vandellòs – Tivissa, la T-330 Arnes, la T-710 Falset, la TP-7402 Porrera, la TV-3022 El Perelló-Rasquera, la TV-7046 l’Albiol i la T-7333 la Fatarella.

A Lleida són quatre les vies per les quals no es pot circular. L’LP-7013 El Vilosell-cruïlla amb C-242, l’LV-7011 Juncosa, l’LV-5134 Noves de Segre - Els Castells i l’LV-2014 L’Espluga Calba. També a Barcelona queda encara una via tallada, concretament la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal.

D’altra banda, hi ha una cinquantena de trams de la xarxa viària secundària en els quals és obligatori circular amb cadenes, principalment a Tarragona i Lleida. Cal destacar l’ús necessari de cadenes a l’N-420 entre Falset i les Irles, a la demarcació de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES