Salut

Argimon defensa que les mesures s’han d’allargar i el govern decidirà avui

Els contagis creixen a un ritme del 2% diari i d’aquí a un parell de setmanes es pot igualar el pic de la segona onada

La velocitat de transmissió torna a créixer

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, aposta per renovar les restriccions de mobilitat i activitat comercial vigents actualment i mantenir-les més enllà de diumenge, quan en teoria caducaven. La decisió serà estudiada avui pel govern. Damunt de la taula hi ha la certesa que s’està creixent de manera sostinguda a un ritme del 2% diari des de començaments de desembre, però també certs dubtes sobre si les darreres mesures han començat a tenir efecte en la frenada de la corba.

“Les dades de nous positius d’aquest dimarts van ser millors que les de dimarts de la setmana passada. Les de dimecres no es poden comparar perquè el de la setmana passada va ser festiu. Així que caldrà esperar a dijous o divendres per veure si aquest efecte es consolida”, va explicar el doctor Argimon. Aquesta incertesa, doncs, podria ser un element per endarrerir la presa de decisions fins més endavant.

El que resulta innegable és que la situació es complica. “La interacció de les festes no ha suposat un creixement exponencial, però sí que creixem constantment des del pont del desembre, que va ser una disbauxa. Si seguim així, d’aquí a dues setmanes arribarem al mateix punt que el màxim de la segona onada”, explica el secretari de Salut Pública.

Els marcadors que indiquen l’evolució de la pandèmia al país van empitjorar, de nou, ahir. A banda d’elevar els ingressats a l’hospital a 2.501 i els crítics a 493, la pitjor notícia és un nou increment en la velocitat dels contagis. Després d’uns dies a 1,21, la Rt ha pujat a 1,27. També creixen els contagis notificats en les últimes 24 hores, que en són gairebé 5.000, així com el risc de rebrot (EPG) al conjunt del país, que ha pujat fins a 657 punts, 48 més que ahir.

Amb les onze morts notificades ahir, entre el 3 i el 9 de gener han mort a Catalunya un total de 365 persones per Covid, una xifra que no s’assolia des de mitjans de novembre, quan es baixava de la segona onada.

LA XIFRA

17.725
morts
per Covid-19
s’han registrat de manera oficial a Catalunya des de l’inici de la pandèmia.

Alta positivitat entre els docents

Els primers resultats del cribratge entre el personal docent per a tornada a l’escola està traient a la llum un percentatge de positius inusualment alt, segons va admetre ahir el secretari de Salut. Les proves obtingudes amb autorecollida de mostra, unes 12.500 entre dilluns i dimarts, han detectat un 3,4% de casos, segons els primers resultats, La positivitat general al país ara és superior al 10%, però sobre persones amb símptomes o risc de contagi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró