Salut

Pfizer afirma que la seva vacuna sembla altament eficaç amb la nova soca

Més restriccions per intentar frenar la tercera onada en diverses comunitats espanyoles

Nou rècord de víctimes mortals al Regne Unit: 1.564 en un sol dia

La vacuna de Pfizer i BioNTech, que va estrenar les campanyes d’immunització a la Unió Europea fa dues setmanes ha demostrat una alta eficàcia contra les noves soques de la Covid-19 en els experiments realitzats fins ara. No obstant això, encara cal analitzar-ne els resultats clínics, segons va assegurar ahir el conseller delegat de la farmacèutica, Albert Bourla. “Hem fet diversos experiments in vitro i sembla que hi ha una eficàcia molt alta enfront de les noves soques del Regne Unit i de Sud-àfrica.” Bourla ha explicat que ara també analitzen si la vacuna evita la transferència del virus en humans, que en animals ja ha demostrat una “protecció efectiva”. Pfizer està també centrada a “augmentar dràsticament la producció” de la vacuna i espera poder lliurar enguany 2.000 milions de dosis.

La nova soca britànica del virus està contribuint a la gran incidència de la pandèmia a Europa, que amb 30 milions de casos és, després del continent americà, la zona més afectada del planeta. Dia rere dia, es van sumant governs que decreten o estudien mesures per augmentar les restriccions. Portugal va aprovar ahir un altre confinament general. Les xifres al Regne Unit són esgarrifoses: ahir es van registrar 1.564 morts en un sol dia, la xifra més alta en un sol dia des que va començar la pandèmia. França estudia avançar a tot el territori el toc de queda de les vuit del vespre a les sis de la tarda. Diverses comunitats autònomes espanyoles estan endurint ja o avaluen fer-ho els propers dies les mesures. Galícia avança el toc de queda a les deu de la nit, i el tancament perimetral a 63 municipis, incloses les set grans ciutats. També tancament perimetral regional a Cantàbria i allargament del toc de queda. Castella i Lleó demana també tancar-se regionalment i ha ordenat el tancament de la restauració i les botigues grans davant l’augment dels casos. La Comunitat de Madrid va reconèixer ahir que el 80% dels nous casos es donen en reunions particulars i que el repunt “comença a ser preocupant”.

L’efectivitat de la xinesa, al 50%

CoronaVac, la vacuna contra el coronavirus de la farmacèutica xinesa Sinovac, té una efectivitat del 50,38%, segons dades d’un estudi fet per l’institut mèdic que col·labora en el seu desenvolupament al Brasil. L’estudi s’ha fet amb més de 12.000 sanitaris voluntaris amb contacte amb el virus i redueix del 78% l’eficàcia prèvia que li atorgaven en casos de lleus a greus. No obstant això, sí que seria 100% efectiva per evitar un contagi amb greus afectacions, i és “segura”. El Brasil n’ha comprat 46 milions de dosis i començarà la vacunació el 25 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia