Societat

Comerços i hotels demanen deixar de pagar els impostos

Les patronals Pimec i Foment demanen al govern fer les eleccions el 14-F perquè cal “un govern resolutiu i fort”

Els comerciants i els restauradors estan indignats perquè “després de deu mesos” no veuen “que això s’acabi”, només veuen “un govern amb por” que no pren (o no pot prendre) decisions resolutives. “Tenim molta gent que ha posat a la venda el seu patrimoni per salvar el negoci”, explica Àlex Goñi, president de PimeComerç, que lamenta: “Ara per ara el govern encara no ens ha presentat un informe dient per què nosaltres som focus d’infecció i per què els transports públics, per exemple, no.” Les patronals Pimec i Foment, precisament, van fer públic ahir un comunicat demanant al govern que no ajorni les eleccions i que aquestes “se celebrin el 14-F”: “Necessitem un govern fort, sigui el que sigui, que prengui decisions valentes”, diu Goñi, que lamenta que s’hagi arribat a un punt en què absolutament tot està supeditat a la Covid-19. “Aviat farà un any d’aquesta situació, i ara ja sí que estem parlant d’una crisi molt i molt profunda, que deixarà molta gent al marge”, va dir.

“Si s’han de mantenir les restriccions o posar-ne de noves, perquè ja veiem que la pandèmia està fatal, es fa; però el que no pot ser és no donar ajudes i fer pagar els impostos fins a l’últim cèntim, perquè els negocis si no tenen ingressos perquè no se’ls deixa treballar no poden pagar, i les ajudes que estan donant són mínimes”, denuncia Joan Carles Calbet, de Retailcat, que recorda que “la Generalitat no té ni un duro” i que “qui hauria de donar els diners és Madrid”, que, precisament, “ha traspassat tota la responsabilitat a les autonomies”.

De tot el comerç, els que ho tenen pitjor són els centres comercials, que ja van perdre el Black Friday, van estar les primeres setmanes de Nadal tancats i ara ho tornaran a estar tres setmanes seguides més.

Per la seva banda, la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), amb l’adhesió del Gremi d’Hotels de Barcelona, va exigir ahir al govern espanyol que exoneri el sector –un dels més afectats– dels impostos i de les taxes municipals. El sector calcula que només un 15% dels establiments estan oberts amb un 10%. Denuncien que tot i aquest context han de continuar pagant taxes i impostos, com la taxa de residus urbans d’activitats, la de pas de vehicles, d’ocupació de la via pública, l’IAE o l’IBI.

LA FRASE

Molta gent ha posat a la venda el seu patrimoni per poder salvar el negoci
Àlex Goñi
president de pimecomerç


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona