Societat

Abaten 34 pocs senglars a l’entorn de l’embassament d’Utxesa per reduir la població d’aquesta espècie a la zona

L’actuació la van dur a terme caçadors locals, sota la coordinació dels Agents Rurals

Un grup de caçadors de Torres de Segre (Segrià) van abatre la setmana passada a l’entorn de l’embassament d’Utxesa 34 porcs senglars, una xifra rècord al municipi en un control biològic com aquest.

L’actuació, que es va dur a terme amb l’objectiu de reduir la població d’aquesta espècie al terme municipal, va comprar amb l’ajuda de gossos, la coordinació dels Agents Rurals i la supervisió de tècnics de l’Ajuntament de Torres de Segre.

La batuda es va fer a la zona del ‘Mirador elevat del 19’ d’Utxesa, una zona on habitualment es concentra un nombre elevat de porcs senglars. La disminució intencionada del nivell de l’aigua va facilitar l’acció destinada a controlar la superpoblació d’aquesta espècie.

Periòdicament, s’organitzen batudes d’aquestes característiques a Torres de Segre, ja que la Generalitat autoritza als ajuntaments organitzar-les per controlar la població d’una espècie sense predadors que genera múltiples problemes a la societat.

Els porcs senglars causen danys als conreus de pagesos, provoquen accidents de trànsit a les carreteres i també són transmissors de malalties que poden afectar a les persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia