Educació

La UdG vol enfortir lligams al Mediterrani

Coliderarà una xarxa que vol buscar, generar i potenciar sinergies a la zona

La Universitat de Girona (UdG), conjuntament amb la Universitat de Jordània (JU), liderarà la xarxa Mediterranean Tourism, que ha estat creada per la Unió d’Universitats del Mediterrani (Unimed).

La xarxa està enfocada a recopilar informació i connectar els principals actors del sector, promoure sinergies i l’intercanvi de coneixement, afavorir al diàleg sobre polítiques i enfortir la recerca en aquest àmbit. Està coordinada per la doctora Konstantina Zerva (UdG) i el doctor Ziad Alrawadieh (JU). La xarxa té cinc objectius principals. En primer lloc, promourà la cooperació regional i transversal entre les dues ribes del Mediterrani per crear noves associacions i desenvolupar projectes conjunts. També recollirà i compartirà informació per dur a terme estudis, anàlisis i treballs d’investigació sobre la temàtica i donarà suport a l’elaboració de polítiques basades en el coneixement. A més, col·laborarà amb les universitats en la definició de competències clau relacionades amb el turisme i facilitarà la formació a una nova generació de científics, professionals i empresaris.

D’altra banda, la xarxa promourà la consciència i la comprensió de la importància del turisme, la sostenibilitat i impacte en els territoris i economies, el medi ambient i la vida social. Per aconseguir-ho organitzarà esdeveniments internacionals –tallers, conferències, seminaris web i formació– per millorar el flux de coneixement i l’intercanvi d’experiències. Finalment, la xarxa fomentarà les bones pràctiques al territori.

UNIMED és una associació d’universitats del Mediterrani amb més de 130 membres de 23 països de les ribes sud i nord d’aquest mar. La seva finalitat és promocionar la mobilitat, la internacionalització, el diàleg i la col·laboració entre les universitats que en formen part. Per la UdG, és una prioritat pertànyer a aquesta organització.En una reunió duta el passat mes de desembre s’ha donat el tret d’inici de la xarxa i, aquest mes de febrer, tindran lloc dos webinars per reflexionar sobre la nova realitat del sector durant i després de l’era COVID-19.Mediterranean Turism és la segona xarxa d’UNIMED coordinada per la UdG. La primera s’ha creat aquest estiu passat, s’anomena Climate and Enviromental Change i està encapçalada pel professor de Geografia Física Josep Vila (UdG) i el professor Adil Salhi (Univeritat Abdelmalek Essaadi, Marroc). L’objectiu d’aquesta xarxa és impulsar projectes conjunts relacionats amb el canvi climàtic i ambiental, la conservació del patrimoni, la mitigació, l’adaptació, la resiliència i la transició ecològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia