Salut

“Compartir” vacunes amb els països veïns

La Comissió espera que els líders europeus acordin “compartir” vacunes amb els països veïns en la pròxima cimera del dijous.

L’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, ha defensat que una iniciativa d’aquest tipus podria “omplir el buit” fins que estigui operatiu COVAX, un instrument internacional que pretén garantir el repartiment equitatiu de vacunes al món.

La CE ha assegurat que la UE està “compromesa amb ajudar” els països menys desenvolupats, però s’ha negat a concretar el nombre de dosis que podrien facilitar als Balcans o al nord d’Àfrica.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha denunciat que als països pobres només han arribat 25 dosis de la vacuna contra la Covid-19. Si bé més de 39 milions de dosis de vacunes ja han estat administrades en almenys 49 països d’ingressos alts, només 25 dosis han estat destinades a un sol país pobre, Guinea. “Ni 25 milions ni 25 mil dosis, no. Només 25”, apunta l’OMS.

el director de l’OMS, Tedros Adhanom, ha alertat de l’accés desigual a les vacunes i ha assegurat que “el món és a un pas d’un fracàs moral catastròfic”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia