Salut

Salut preveu arribar al pic de pressió assistencial entre finals d’aquesta setmana i principis de la següent

Ramentol diu que a finals de setmana hauran deixat d’arribar 40.000 dosis de la vacuna i insta l’Estat a fer alguna cosa

El Departament de Salut preveu arribar al pic de pressió assistencial entre finals d’aquesta setmana i principis de la següent, segons ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol a Ràdio4 i La2.

Ramentol ha afirmat que a Catalunya la situació “comença a estar controlada” però ha afegit que no són optimistes per la situació de l’entorn i l’efecte que pot tenir la variant britànica.

D’altra banda, Ramentol ha assegurat que a finals d’aquesta setmana hauran deixat d’arribar unes 40.000 dosis de la vacuna contra la covid “a les que Sanitat s’havia compromès”. El secretari s’ha dirigit directament a l’Estat perquè és “qui té capacitat d’incidir” a Europa. “El paper del Ministeri de Sanitat és el de distribuïdor i aconseguidor”, ha dit.

El secretari ha afirmat que tot i la millora de les xifres de contagis a Catalunya, hi ha molts elements de l’entorn que “obliguen a la cautela”. Entre aquests, ha situat la soca britànica i la situació de territoris propers, com el País Valencià o França.

Pel que fa al 14-F, ha apuntat que l’escenari actual és millor del previst per l’efecte de la pròrroga de les mesures restrictives fins al 7 de febrer. Així, ha detallat que es preveuen uns 2.300 contagis diaris, unes 160.000 persones confinades per positius o contactes i uns 700 malalts a les UCI per covid.

Ramentol ha insistit que Salut no creu que aquest sigui el millor escenari per fer els comicis, però tenen a punt tots els protocols perquè es puguin celebrar. Entre aquests, ha dit que hi ha la realització d’una prova als membres de les meses, però resta per decidir si serà una PCR o un test d’antígens, analitzant la millor estratègia també perquè l’impacte “sigui assumible” per part del sistema sanitari.

Per últim, ha defensat que Catalunya està posant totes les dosis de vacunes que li arriben i que ha de ser l’Estat qui faci les gestions necessàries per garantir que arriben totes les que s’havien compromès. El secretari ha criticat també que no hi ha hagut una veritable cogestió i l’Estat no ha posat en marxa accions al seu abast per pal·liar els efectes de les mesures restrictives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia