Salut

El Trueta incorpora un nou tomògraf d’altes prestacions

L’equipament de tecnologia PET/TC millora les diagnosis d’oncologia, malalties com l’Alzheimer i afeccions cardíaques

Evitarà el desplaçament de prop de dos mil pacients a Barcelona en un any

En el termini d’un any es calcula que prop de dos mil pacients gironins que fins ara s’haurien hagut de desplaçar a Barcelona per a exploracions i diagnòstics d’alta complexitat podran fer-se a Girona mateix aquestes proves. Aquest pas esdevé possible amb la incorporació a l’hospital universitari Doctor Josep Trueta d’un nou tomògraf híbrid PET/TC (tomografia per emissió de positrons / tomografia computada) d’altes prestacions.

Primer a la demarcació

Aquest equipament i els nous espais dedicats al diagnòstic per la imatge molecular d’alta complexitat que es posen en servei a la capital de la demarcació suposaran –expliquen els responsables de l’hospital gironí– “una eina de gran ajuda per als professionals”, ja que facilitarà “la presa de decisions i el maneig dels pacients”. El nou equipament PET/TC és el primer d’aquestes prestacions que s’instal·la al sistema sanitari públic a la regió sanitària de Girona i disposa de les tecnologies més avançades per facilitar la detecció precoç i acurada de moltes patologies.

Aquesta tecnologia destaca per l’alta qualitat d’imatge que proporciona i l’optimització de les dosis de radiació, de manera que s’exposa el pacient a la mínima radiació necessària per obtenir les imatges diagnòstiques de forma òptima i segura.

Patologies complexes

“Els estudis PET/TC tenen una àmplia utilitat en el camp de l’oncologia; faciliten el diagnòstic precoç i milloren els estudis d’extensió del càncer, així com l’avaluació de la resposta als tractaments. A més, suposen un gran avenç en el diagnòstic dels trastorns degeneratius cerebrals, com la malaltia d’Alzheimer i els processos inflamatoris o infecciosos no detectats amb altres tècniques”, explica el doctor Antoni Rubió Rodríguez, cap de l’àrea de medicina nuclear. Hi afegeix que permetrà planificar de manera més precisa la radioteràpia en algunes àrees i afavorirà el diagnòstic en afeccions cardíaques complexes.

Equip multidisciplinari

Tot i que fins ara aquests pacients s’havien de desplaçar, els informes els feien metges especialistes de la direcció clínica territorial de diagnòstic per la imatge i medicina nuclear IDI-Girona. En aquest sentit, el doctor Salvador Pedraza Gutiérrez, director d’aquest servei, explica que els informes PET/TC els fa un equip multidisciplinari de metges especialistes en medicina nuclear i radiòlegs, i en alguns casos, d’altres especialistes de cardiologia o radioteràpia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia