Salut

Un col·lectiu d’infermeres eventuals denuncia a l’Eurocambra l’ús abusiu dels contractes temporals a Galícia

La CE diu que continuarà investigant els fets i que “està en contacte amb les autoritats espanyoles”

El col·lectiu “Enfermeiras Eventuais en Loita” ha presentat aquest dimarts una queixa al Comitè de Peticions del Parlament Europeu per denunciar l’ús abusiu dels contractes temporals a Galícia. En la seva intervenció al comitè, la portaveu del col·lectiu, Catuxa Lagarón, ha alertat que se’ls exigeixen els mateixos deures que als treballadors fixos, i en canvi, se’ls neguen els mateixos drets. “És un frau i vulnera la normativa europea”, ha dit. La Comissió Europea ha assegurat al col·lectiu que estan “en contacte estret amb les autoritats espanyoles per veure com es pot modificar l’estatut de treball dels empleats públics” per acabar amb pràctiques abusives i que manté oberta la seva investigació al respecte.

El col·lectiu acusa el govern gallec de “vulneracions” i “violacions” en la contractació temporal de les infermeres. Aquestes demanen “un contracte laboral digne i amb els mateixos drets que qualsevol altre treballador de la Unió Europea”.

Les infermeres estan inscrites a una llista de treball temporal, el que suposa que les poden trucar “amb tres hores d’antelació o menys” i si no poden anar a treballar, queden penalitzades sense feina entre 15 dies i un any, segons han explicat al comitè. A banda, han denunciat que també són penalitzades en cas de malaltia i que “la conciliació familiar és impossible”. “Estem 24 hores del dia, 365 dies a l’any permanentment pendents del mòbil”, ha afirmat la portaveu del col·lectiu.

La Comissió Europea ha reconegut que “no existeixen mesures suficients en vigor per prevenir el recurs excessiu als contractes temporals successius”. Amb tot, han assegurat que “les autoritats espanyoles estan revisant la legislació per eliminar les clàusules que puguin desembocar en pràctiques abusives”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia