Societat

societat

L’Audiència ordena investigar Adif per l’accident de Vacarisses

L’Audiència de Barcelona ha reobert la causa pel descarrilament del tren a Vacarisses, el novembre del 2018, que va provocar un mort i uns 50 ferits, i ordena investigar responsables d’Adif en entendre que l’accident es podria deure a “dèficits de manteniment”. La secció desena de l’Audiència de Barcelona ha estimat així els recursos presentats per diversos ferits i la família de l’única víctima mortal del descarrilament. Els afectats demanaven deixar sense efecte l’arxivament del cas i continuar endavant amb la investigació en considerar que hi ha “evidències” de manca de manteniment a la línia R4 de Rodalies.

En un primer moment, el jutjat d’instrucció número 4 de Terrassa va decidir arxivar el cas en considerar que Adif no tenia cap responsabilitat en l’accident. Ara, però, l’Audiència, que en qualsevol cas descarta que l’accident constitueixi un delicte d’imprudència greu, coincideix amb la jutgessa instructora que s’han d’aclarir les causes del descarrilament del tren de Rodalies, provocat per l’ensorrament d’un mur a causa de les pluges torrencials dels dies previs. Segons les magistrades de l’Audiència, en l’accident hi podria haver responsabilitats en la definició dels plans d’inspecció i manteniment que no van preveure els mecanismes de control del risc de caiguda.

D’altra banda, manté el tribunal, també hi podria haver hagut errors en el manteniment pel “deficient estat dels dissipadors d’energia”. L’Audiència demana al jutjat que indagui en l’organigrama d’Adif del moment de l’accident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia