Societat

El SIE de Sant Feliu de Llobregat va atendre 523 dones en situació de violència masclista el 2020

El conseller el Homrani visita un servei per atendre dones i menors en aquesta situació

El Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Sant Feliu de Llobregat va atendre 524 dones en situació de violència masclista i 66 menors durant l’any 2020 i va fer un total de 2.581 atencions. Els diferents SIE en violència masclista a Catalunya han atès més de 6.000 dones i més de 1.400 menors.

El centre de Sant Feliu, que avui ha visitat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, compta amb un equip de 9 professionals integrat per persones titulades en psicologia, psicologia infantil, treball social, educació social i dret, que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també als seus fills.

Durant la visita, El Homrani ha destacat que el de Sant Feliu és “un dels primers” SIE que es va obrir al país i “per tant és un exemple de coneixement, arrelat al territori”. El conseller ha recordat que s’ha passat de 8 a 16 SIE i en comarques amb molta població com el Baix Llobregat i el Vallès Occidental se n’ha habilitat un segon “per aconseguir un equilibri territorial”.

Els SIE ofereixen un servei gratuït d’atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones en situació de violència masclista, així com als menors a càrrec seu. L’accés a aquest servei es fa per iniciativa de les mateixes dones o a través de la xarxa d’atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d’atenció primària, els serveis socials i les organitzacions i grups de dones.

Actualment hi ha 16 SIE a Catalunya: Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Figueres, Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES