Societat

La pandèmia obliga Sitges i Vilanova a refugiar el carnaval a les xarxes

El dijous gras i les rues, aquest any, seran únicament virtuals

Els empresaris preveuen pèrdues milionàries per al sector de la restauració i l’oci nocturn

La Federació d’Associacions del Carnaval (FAC) de Vilanova i la Geltrú i les entitats organitzadores del carnaval de Sitges han reduït l’activitat presencial en algunes exposicions i guarniments al carrer a causa de la pandèmia. La resta d’activitats dels respectius programes de carnaval s’ha convertit en una invitació virtual perquè els veïns o interessats puguin seguir una programació especial pensada amb l’únic objectiu de mantenir viu el caliu i l’esperit carnavalesc de les dues ciutats del Garraf.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) calcula que el sector de la restauració i l’oci nocturn registrarà pèrdues de 300 milions d’euros durant les festes de carnestoltes a conseqüència de les restriccions decretades per l’administració per la pandèmia. Segons l’entitat, les pèrdues acumulades superen els 14.000 milions a Catalunya mentre que els ajuts aprovats “no arriben ni a un 1%” d’aquesta quantitat.

A Vilanova, les xarxes socials de la FAC i Canal Blau mantindran els seguidors al dia de l’avanç d’aquesta festa confinada. I a Sitges es podrà seguir a través de les xarxes socials del Retiro, el Prado, l’Ajuntament de Sitges i el canal Telefot, un antic canal d’informació satírica desaparegut a finals dels 90 i que s’ha recuperat per fer arribar el carnaval a tothom a través de la televisió. En el cas de Sitges, a més dels guarniments del carrer, al Cap de la Vila hi haurà una consigna cada dia que ajudarà a mantenir el bon humor i a viure el carnaval amb una mica més d’intensitat.

Quant als tradicionals actes multitudinaris, que en el cas de Sitges arriben a aglutinar entre 160.000 i 230.000 espectadors, han quedat reduïts a alternatives virtuals. De moment, dijous no hi haurà merengada a Vilanova. A l’aparador de la pastisseria Blanch, una gran merenga, amb mascareta posada, convida a esperar fins l’any que ve. Des de la plana web de la FAC anima a seguir les xarxes pròpies i a participar als concursos d’Instagram. I a Sitges, la tradicional rua de l’Arrivo s’ha substituït per un programa especial sobre Les carrosses i carrossaires d’El Retiro.

El sermó del Carnestoltes de Vilanova tindrà lloc divendres a partir de les 10 de la nit. I es podrà seguir a través de les xarxes de la FAC i de Canal Blau. Això també passarà amb el Moixó Foguer, el Caramel i el Ball del Paperet. A Sitges, divendres hi haurà un debat sobre la transformació del carnaval i es repartirà la revista satírica La Gallofa, i un especial a Telefot sobre La rua d’Antes.

Dissabte, a Vilanova hi haurà un concert presencial de So de Xarangues. I, a Sitges, Quim Masferrer oferirà l’espectacle Bona gent, al Casino Prado Suburense. Tanmateix, diumenge, a Sitges, La rua va por dentro, es podrà seguir a través de les xarxes socials d’El Retiro.

LA XIFRA

160.000
són els espectadors
que té habitualment la rua de Sitges, que ha arribat a comptabilitzar-ne fins a 250.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia