Salut

La Montsacopa i la Bonavista superen la Covid

Salut dona per tancats els brots de les residències d’Olot i Lladó

Els brots de les residències geriàtriques Montsacopa d’Olot i Bonavista de Lladó es van donar per tancats ahir després que les darreres proves fetes als residents han donat totes negatiu. Totes dues residències ja tornen a ser verdes i han finalitzat els processos de desaïllament de tots els seus usuaris.

En el cas de la garrotxina, el brot es va detectar el 31 de desembre i es va saldar amb 117 contagis (62 usuaris i 55 treballadors) i 16 morts. El centre va començar el procés de desaïllament a mitjan gener, després que els primers usuaris contagiats es van recuperar de la malaltia. Progressivament s’han fet testos Elisa als usuaris per determinar l’estat immunològic i poder garantir que podien acabar el seu aïllament amb totes les garanties possibles. També es feien proves PCR als residents que estaven en quarantena preventiva per contacte estret amb contagiats.

Pel que fa a la Bonavista, el brot es va detectar l’11 de gener quan un treballador va donar positiu i es va acabar amb 56 casos (38 residents i 18 professionals) i 12 morts. Els testos Elisa als usuaris del geriàtric es van fer el dilluns de la setmana passada i tots els resultats del seu estat immunològic van sortir positius i es van poder desaïllar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia