Salut

La soca britànica de la Covid-19 ja és la dominant a Catalunya

La variant detectada inicialment al Regne Unit suposa el 60% de les infeccions i en alguns territoris arriba al 80%

Argimon assegura que les mutacions sud-africana i brasilera “es poden comptar amb els dits d’una mà”

La variant de la Covid-19 que va ser detectada per primera vegada al Regne Unit ja és la nova soca dominant de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, segons ha confirmat aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

En la roda de premsa setmanal per fer seguiment de la situació epidemiològica, Argimon ha explicat que a dia d’avui aquesta mutació del SARS-CoV-2 ja representa el 60% de les infeccions per aquest virus. A territoris com les comarques de Lleida aquesta proporció s’eleva fins al 80%.

El portaveu de Salut ha reconegut que el moment en què aquesta mutació s’ha fet dominant “ha arribat una mica abans del que s’esperava”, que era a mitjan març.

Per contra, ha assegurat que els contagis per les variants sud-africana i brasilera són testimonials. El responsable de Salut no ha volgut detallar la xifra exacta de casos però ha deixat entreveure que en fan seguiment. “No direm si són cinc o sis casos, sinó que anem monitorant si alguna d’aquestes soques pot agafar embranzida i substituir la britànica”, ha explicat. “En aquest moment, les dues [soques]
es poden comptar amb els dits d’una mà”, ha garantit.

En qualsevol cas, ha assenyalat que les mesures per contenir la transmissió de la Covid-19 “són sempre les mateixes sigui quina sigui la variant”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia